شواهد علفزارهای دریایی در نهشته های رسوبی دیرینه و گزارش هایی از پالئوژن - نئوژن ایران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی انجمن رسوب شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SSI06_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 159
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر حسین رحیمی نژاد

عضو هیات علمی (استادیار)، گروه پژوهشی اکولوژی، پژوهشگاه علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کرمان، ایران

چکیده

علفزارهای دریایی یکی از شاخص ترین اکوسیستم های دریایی در آبهای کم عمق محیط های رسوبی دیرینه محسوب می شوند و دارای اهمیت اکولوژیکی بسیار زیادی می باشند. اغب شواهد و معرف های علفزارهای دریایی دیرینه در پالئوژن-نئوژن در ایران، در نهشته های کربناته الیگوسن و میوسن سازند قم در ایران مرکزی و سازند آسماری در زاگرس و تا حدودی در توالی های رسوبی پالئوسن-ائوسن (مانند سازند جهرم) در زاگرس ثبت شده اند. این شواهد که عمدتا شامل آثار زیست رخسارهای می باشند، اغلب شامل حضور و فراوانی روزنه داران کف زی شامل میلیولیدهای کوچک، دیسکوربییدها، سوریتیدها Planorbulina ،Alveolina ،Archaias ،Peneroplis ،Borelis و Austrotrillina و جلبک های قرمزکورالین encrusting و اشکال قلابی مانند و تابولار جلبک های قرمزکورالین پوسته ای crustose می باشند. شناسایی علفزارهای دریایی دیرینه می تواند به یافته های جدیدی در زمینه تفسیر شرایط رسوب گذاری در محیط های گذشته در ایران کمک مهمی نماید.

کلیدواژه ها

علف دریایی، دیرینه شناسی، رخساره رسوبی، محیط رسوبی دیرینه، پالئوژن-نئوژن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.