مقایسه رفتار لرزه ای سازه قاب خمشی بتنی با شکل پذیری متوسط مجهز به سیستم های کنترلی غیر فعال

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مطالعات جهانی در مهندسی عمران ، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: GSECONF05_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 295
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

تورج تقی خانی

دانشیار دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران)

ائلیار غفاریان دلالی

کارشناس ارشد مهندسی سازه- زلزله، دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران)

چکیده

در مقاله پیش رو یک ساختمان ۹ طبقه با سیستم قاب خمشی بتنی با شکل پذیری متوسط و به صورت دوبعدی و طبق ضوابط آیین نامه ASCE۷-۲۰۱۶، در نرم افزار تحلیل و طراحی شده است. این ساختمان در پلان و ارتفاع فاقد هرگونه نامنظمی بوده و کاربری آن اداری فرض گردیده است. از طرفی تمامی بارگذاری های جانبی و ثقلی اعمال شده بر مدل، بر اساس همین آیین نامه در نظر گرفته شده است. در مرحله اول پس از تحلیل و طراحی ساختمان برای ۷۵ درصد از نیروی کل زلزله با فرض شرایط ساختگاهی نوع C، با تجهیز سازه در دهانه میانی به میراگرهای غیر فعال از نوع ویسکوز، ویسکوالاستیک، اصطکاکی و تسلیمی (TADAS و BRB) به صورت جداگانه، که بر اساس نتایج حاصل از محققین این زمینه طرح گردیده اند، پرداخته شده است. در ادامه با استفاده از ده رکورد موجود در پنج شتابنگاشت مرجع و انجام تحلیل های تاریخچه زمانی غیرخطی سیستم ها کنترل شد ه، برای دو سطح خطر MCE و DBE، عملکرد این سیستم ها در کاهش پاسخ های لرزه ای از جمله حداکثر تغییرمکان طبقات و حداکثر برش پایه به ازای تحلیل تاریخچه زمانی مدل های کنترل شده، مورد ارزیابی قرار گرفته است. نتایج حاصله نشان می دهد که برای هر دو سطح خطر DBE و MCE استفاده از میراگر اصطکاکی بهترین عملکرد را در کاهش حداکثر تغییر مکان مطلق طبقات و برش وارد بر کل سیستم داشته است. در رتبه های بعدی به ترتیب میراگر ویسکوز، ویسکوالاستیک، مهاربند کمانش تاب BRB و در نهایت میراگر تسلیمی از نوع T-ADAS قرار می گیرند. همچنین عملکرد مهاربند کانش تاب و میراگر تسلیمی از نوع T-ADAS به ازای سطح خطر MCE در کاهش برش پایه نسبت به سیستم کنترل نشده مطلوب تر از عملکرد آن به ازای سطح خطر DBE می باشد. به نظر می رسد این تفاوت در بهتر عمل کردن این دو میراگر در س طح خطر بالاتر این باشد که در این سطح از خطر با ظرفیت کامل این میراگرها شروع به کار کرده و باعث کاهش پاسخ های لرزه ای سیستم می گردند.

کلیدواژه ها

سیستم های کنترلی غیر فعال، قاب خمشی بتنی با شکلپذیری متوسط، تحلیل تاریخچه زمانی غیرخطی، تغییرمکان مطلق طبقات، برش پایه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.