روش های پرکاربرد درونپوشانی ترکیبات زیست فعال

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: یازدهمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF11_174
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 141
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا خوشدونی فراهانی

دانشجوی دکتری گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسالمی واحد علوم و تحقیقات

محمدعلی موسوی

استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی بیوسیستم کشاورزی، دانشگاه تهران پردیس کشاورزی و منابع طبیعی

چکیده

ترکیبات زیست فعال موجوددرموادغذایی، می توانند جهت غنی سازی محصولات غذایی استفاده شوند. در دهه های ی اخیر موج روزافزونی برای کاربرد انواع ترکیبات زیست فعال و محصوالت حاوی این ترکیبات ایجاد شده است. میزان این ترکیبات بستگی به راندمان روش انتخابی برای درونپوشانی آن ها توسط پوشش های مختلف دارد. روش های فیزیکی و شیمیایی گوناگونی جهت درونپوشانی و حفظ ترکیبات زیست فعال وجود دارد. از رایج ترین و پر کاربرد ترین آن ها می توان به روش های خشک کن پاششی، اکستروژن، امولسیون و کوواسرواسیون اشاره داشت. استفاده از هر کدام از این روش ها می تواند اندازه ذرات و راندمان درونپوشانی های متفاوتی را ایجاد نماید. بیشترین اندازه ذرات در روش اکستروژن حاصل می گردد و سایر روش ها بسته به نوع و ماهیت پوشش ها می توانند ذراتی در ابعاد نانو و میکرون ایجاد نمایند. از طرفی هزینه های کاربرد و سرمایه گذاری اولیه برای هر روش متغیر است و با توجه به هدف هر مطالعه ای می بایست بررسی و انتخاب گردند. از این رو، در این مقاله به بررسی روش های پرکاربرد درونپوشانی ترکیبات زیست فعال در محصولات غذایی عملکردی و ویژگی های منحصر به فرد هر روش پرداخته می شود.

کلیدواژه ها

درون پوشانی، ترکیبات زیست فعال، خشک کن پاششی، اکستروژن، امولسیون،کواسرواسیون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.