ارزیابی تاثیر خاکورزی بر ویژگی های فیزیکی و شیمیایی خاک

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: یازدهمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF11_105
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 213
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نادیا کوگانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی فیزیک و حفاظت خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان

افسانه عالی نژادیان بیدآبادی

استادیار گروه علوم و مهندسی خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان

امید علی اکبرپور

استادیار گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان

کیانوش حمیدیان

دکتری فیزیولوژی گیاهان زراعی، مدیر پروژه ارتقا امنیت غذایی استان لرستان

چکیده

شرایط خاک و عناصر غذایی آن برای رشد و نمو گیاه اهمیت فراوانی دارد. شخم از طریق در معرض هوا قراردادن مواد آلی ، باعث تسریع تجزیه این مواد و در نتیجه آزادسازی دی اکسید کربن شده و در نهایت مقدار مواد آلی در خاک کاهش می یابد. خاکورزی جز مهمی از مدیریت خاک بوده که بر تولید گیاهان زراعی تاثیر می گذارد. از این رو مطالعه حاضر به منظور ارزیابی تاثیر خاکورزی حفاظتی بر برخی ویژگی های خاک در شهرستان کوهدشت استان لرستان در قالب آزمایش فاکتوریل در چارچوب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار بر روی خاک و گیاه اجرا شد. نتایج این پژوهش نشان داد که در بین تیمار سیستم های کاشت بیشترین مقدار واکنش خاک، تخلخل ، فسفر و نیتروژن خاک مربوط به تیمار خاکورزی مرسوم با میانگین های به ترتیب ۲۷/۸، ۵۱/۴۷ درصد، ۰۳/۸ میلی گرم در کیلوگرم و ۳۸/۰ درصد و بیشترین مواد آلی خاک مربوط به تیمار کم خاک ورزی با میانگین ۷۲/۱ درصد مشاهده شد. از طرفی کمترین واکنش خاک، تخلخل ، فسفر، مواد آلی کل و نیتروژن خاک مربوط به تیمار بدون خاکورزی با میانگین های به ترتیب ۰۵/۸، ۴۷/۴۴ درصد، ۱۲/۷ میلی گرم در کیلوگرم، ۳۱/۱ و ۰۸/۰ درصد مشاهده شد. همچنین بیشترین جرم مخصوص ظاهری خاک در تیمار بدون خاکورزی با میانگین ۲۳/۱ گرم در سانتی متر مکعب و کمترین آن در تیمار مرسوم با میانگین ۱۴/۱ گرم در سانتی متر مکعب مشاهده شد.

کلیدواژه ها

کم خاکورزی ، عناصر خاک، مرسوم، مواد آلی خاک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.