باروری خاکهای شور

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: یازدهمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF11_081
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 163
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سکینه واثقی

عضو هیات علمی گروه کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه

مریم ولی نژاد

عضو هیات علمی گروه کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه

چکیده

موضوع گسترش شوری خاکهای کشاورزی در ایران، با توجه به هزینه بر بودن اصلاح ساختمان در خاکهایی با درصد شوری بالا (که نیازمند مخلوط کردن حجم زیادی گچ به خاک است ) و همچنین تغییر شیوه ی آبیاری مرسوم به قطره ای و بارانی ، این دو مهم معمولا از عهده ی کشاورزانی با درآمد اندک خارج است و توجه خاص مسئولین امر به تخصیص تسهیلات سهل الوصول برای انجام این گونه پروژهها به کشاورزان را می طلبد به صورتی که دارای معافیت ابتدایی پرداخت و سود پایین باشد تا موجب ترغیب هرچه بیشتر کشاورزان به انجام این موارد شود. همچنین در بحث انتخاب و معرفی گونه های مقاوم به شوری و به تبع آن ایجاد یک الگوی کشت چندساله مناسب با خاکهای شور و نیمه شور نیاز به برنامه های ترویجی بیشتری از سمت جهاد کشاورزی در روستاها و معرفی و تشویق هر چه بیشتر کشاورزان به استفاده از بذرهای جدید و مقاوم داریم . همچنین تغییر الگوی کشت باید در اولویت برنامه های ترویجی قرار گیرد. پرواضح است که معرفی گونه های جدید اصلاح شده و مقاوم در برابر شوری در اکثر نقاط جهان توسط پشتیبانی و تسهیلات دولتی به انجام رسیده و یا پشتیبانی مالی می گردد و نیاز به تعامل سازنده با کشورهایی که به این گونه های جدید دست پیدا کردهاند دیده می شود.

کلیدواژه ها

شوری ،املاح،خاک،قلیا،آبیاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.