تنوع زیستی کنه های اریباتید در انواع پوشش گیاهی ساحل رودخانه کارون

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: یازدهمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF11_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 264
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا عرب یباراتی

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد حشره شناسی ، گروه گیاهپزشکی ، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان

لیلا رمضانی

دانشیار گروه گیاهپزشکی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان

نوشین زندی سوهانی

دانشیار گروه گیاهپزشکی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان

چکیده

کنه ها در تمامی زیستگاه های شناخته شده توسط انسان اعم از جنگل ، کوهستانها، رودخانه ها، دریاچه ها، خاک، روی گیاهان، جانوران و... یافت می شوند. در این میان کنه های زیرراسته ی اریباتید، یکی از مهمترین بندپایان خاکزی در انواع اکوسیستم ها به شمار می روند. تنوع گونه ای این کنه ها از اسفند ماه سال ۱۳۹۱ تا اسفند ماه سال ۱۳۹۲ تنوع گونه ای کنه های زیرراسته ی اریباتید با جمع آوری نمونه های متعدد از ساحل رودخانه کارون با پوشش گیاهی مختلف مورد بررسی قرار گرفت و شاخص های تنوع گونه ای شانون-وینر، سیمسون و یکنواختی سیمسون و کامارگو بر مبنای فراوانی گونه ها با استفاده از فرمولهای متداول و با کمک نرم افزار SDR محاسبه شد. از میان گونه های جمع آوری شده، گونه Oribatula undulata دارای بیشترین فراوانی (۸/۴۹%) بود و از بیشتر پوشش های گیاهی جمع آوری شد. همچنین خانواده Oribatulidae با حضور دو گونه دارای بیشترین درصد فراوانی (۷۷%) و خانواده Parhypochthonidae دارای کمترین درصد فراوانی (۴۲/۰%) بودند. پوشش گیاهی علفزار بیشترین درصد فراوانی کنه های اریباتید (۴/۳%) را به خود اختصاص داد. بیشترین تنوع گونه ای شانون-وینر و سیمپسون (به ترتیب ۵/۱ و ۵) مربوط به نخلستان بود. بیشترین شاخص یکنواختی سیمسون و کامارگو در نخلستان (به ترتیب ۱ و ۲/۱) بوده که نشان می دهد با وجود جمعیت بالای کنه های اریباتید، یکنواختی آنها نیز در این پوشش گیاهی افزایش یافته است .

کلیدواژه ها

تنوع زیستی ، اریباتید، فراوانی ، پوشش گیاهی ، ساحل ، کارون.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.