ارتباط علی بین حس بینایی با رضایتمندی و وفاداری مصرف کنندگان ورزشی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات راهبردی ورزش و جوانان، دوره: 15، شماره: 34
  • کد COI اختصاصی: JR_MSY-15-34_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 195
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد صیادفر

دانشجوی دکتری مدیریت ورزشی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران (نویسنده مسئول) E-mail: m_sayyadfar@yahoo.com

فرشاد تجاری

استاد تمام، ودانشکده تربیت بدنی، احد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

علی زارعی

دانشیار، دانشکده تربیت بدنی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

محمد رضا اسمعیلی

دانشیار، دانشکده تربیت بدنی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

هدف از پژوهش حاضر، تعیین ارتباط علی میان حس بینایی با رضایتمندی و وفاداری مصرف کنندگان استخرهای شهر تهران بود. روش تحقیق حاضر از نظر هدف،کاربردی است و از نظرجمع آوری داده ها از نوع تحقیقات توصیفی- همبستگی به شمار می آید. جامعه آماری پژوهش حاضر، شامل کلیه آقایان و بانوانی بود که در سال ۱۳۹۳ از استخرهای شهر تهران استفاده می کردند که در این تحقیق ۳۸۵ نفربه عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده های این پژوهش از پرسشنامه محقق ساخته "حس بینایی"، پرسشنامه "رضایتمندی بیتنر و هابرت" (۱۹۹۴) و از پرسشنامه "وفاداری یچینلیو" (۲۰۰۸) استفاده شد. برای تحلیل داده ها در سطح آمار استنباطی از روش حداقل مربعات جزئی(PLS) جهت آزمون فرضیات و برازندگی مدل استفاده گردید. یافته های تحقیق نشان داد که حس بینایی با رضایتمندی(۸۰/۸t=؛۰۵/۰p≤)؛ حس بینایی با وفاداری(۸۳/۵=t؛۰۵/۰ p≤)  و در نهایت، رضایتمندی با وفاداری مصرف کنندگان ورزشی(۸/۱۲=t؛۰۵/۰≥p)؛ ارتباط علی معنی داری دارند. بنابراین با توجه به نتایج پیشنهاد می شود استخرها علاوه بر ایجاد پیوندهای عقلانی، پیوندهای عاطفی و احساسی نیز با مشتری برقرار کنند و از طریق تجارب حسی، حواس انسان را جذب کنند. این تجربه اغلب شامل محیط فیزیکی با نشانه هایی از نور، رنگ و دکوراسیون می باشد که نشان داده شده همگی تاثیر زیادی بر مصرف کنندگان و پاسخ های عاطفی آنان بر جای می گذارند.

کلیدواژه ها

واژگان کلیدی: حس بینایی, رضایتمندی, تجربه حسی و وفادار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.