ارتباط بین سبک‎ رهبری و تنیدگی شغلی در کارکنان اداره کل ورزش و جوانان استان کردستان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات راهبردی ورزش و جوانان، دوره: 17، شماره: 39
  • کد COI اختصاصی: JR_MSY-17-39_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 200
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سپیده طاهری

کارشناس ارشد، مدیریت ورزشی، دانشگاه الزهرا س، تهران، ایران

ناهید اتقیا

استادیار، گروه مدیریت ورزشی، دانشگاه الزهرا س، تهران، ایران (نویسنده مسئول)

مریم مختاری دینانی

استادیار، گروه مدیریت ورزشی، دانشگاه الزهرا س، تهران، ایران

چکیده

این پژوهش با هدف تعیین ارتباط بین سبک رهبری و تنیدگی شغلی در کارکنان اداره کل ورزش و جوانان استان کردستان انجام شد. روش پژوهش، توصیفی و از نوع همبستگی می‎باشد. تعداد ۶۰ نفر به عنوان نمونه پژوهش به صورت تمام­شمار در مطالعه مشارکت داشتند. در این پژوهش جهت جمع­آوری اطلاعات از پرسشنامه‎های محقق­ساخته استفاده شد. روایی صوری و محتوایی هر دو پرسشنامه مورد تایید ۱۱ نفر از اساتید و متخصصان رشته مدیریت ورزشی قرار گرفت. روایی سازه پرسشنامه­های مذکور نیز با استفاده از روش تحلیل مولفه­های اصلی مورد تایید قرار گرفت. در ضمن، در یک مطالعه مقدماتی و از طریق ضریب آلفای کرونباخ، پایایی پرسشنامه­ها بررسی شد که در مورد پرسشنامه سبک رهبری ضریب آلفای کرونباخ ۹۰/۰ و در مورد تنیدگی شغلی، ضریب آلفای کرونباخ ۸۶/۰ به دست آمد که مورد تایید می­باشد. داده‎های پژوهش نیز با استفاده از آزمون‎های همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه مورد تحلیل قرار گرفتند. نتایج تحلیل همبستگی پیرسون نشان داد که تنها دو سبک رهبری حمایتی و مشارکتی با تنیدگی شغلی ارتباط معناداری داشتند (۰۵/۰p< ). همچنین، نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد در بین ابعاد سبک رهبری، سبک رهبری مشارکتی، حمایتی و آمرانه به ترتیب بیشترین توان پیش­بینی معنادار برای تنیدگی شغلی را داشتند. با در نظر گرفتن نتایج به دست آمده در تحقیق حاضر، لازم است مدیران سازمان­های ورزشی به نوع سبک رهبری اتخاذ شده به ویژه دو سبک رهبری مشارکتی و حمایتی جهت کاهش تنیدگی شغلی کارکنان در محیط­های ورزشی، توجه ویژه نمایند.

کلیدواژه ها

واژگان کلیدی: سبک رهبری, تنیدگی شغلی, کارکنان, اداره کل ورزش و جوانان و استان کردستان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.