بررسی وضعیت رو به رکود صنعت انرژیهای تجدیدپذیر در سال اخیر با وجود پیشرفت نسبی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: یازدهمین همایش سراسری محیط زیست، انرژی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: ECONF11_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 280
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم رضایی بابادی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی شریف

سعید بذرافکن

فارغ التحصیل مهندسی انرژی، مرکز آموزش عالی لامرد

چکیده

اهمیت و ضرورت استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر و نقش به سزای آن در کاهش تلفات سراسری همواره بسیار مورد اهمیت است. این نوع از انرژی در کشورمان ایران از سال ۱۳۹۵ به صورت چشمگیری گسترش یافته ولی به دلیل عدم برنامه ریزی صحیح و کارآمد با وجود پیشرفت مقطعی در این زمینه طی چند سال گذشته، این بخش از تولید نیرو دچار موانع و مشکلات متعددی شده است که از مهمترین آنها عدم افزایش نرخ خرید تضمینی برق از جانب وزارت نیرو میباشد. ابتدا این نرخ خرید در سال ۱۳۹۴ تعیین شد و مدت ۴ سال ثابت ماند. سرانجام در سال ۱۳۹۸خرید تضمینی ۳۰ درصد افزایش یافته و در نهایت از مهرماه ۱۳۹۸ تاکنون هیچگونه تغییری نکردهاست. این در حالی است که میزان تورم و افزایش قیمت تجهیزات این نیروگاه ها در دو سال اخیر رشد شدیدی داشته و مجموع همه ی این عوامل باعث کاهش شدید سود در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر شدهاست. در پی این ناهماهنگی بوجود آمده میزان بازگشت سرمایه برای نیروگاه های تجدیدپذیر (خصوصا نیروگاه های خورشیدی) بیش از ۲ برابر افزایش یافته است که البته این یک رویداد بسیار بد برای این صنعت خواهدبود. لذا در این مقاله راهکارهایی ارائه میگردد تا وضعیت این صنعت به حالت طبیعی و اولیه خود بازگردد. این راهحلها عبارتند از: تغییر بازه هایی که وزارت نیرو برای آنها قیمت گذاری میکند، افزایش نرخ خرید تضمینی برق، اجرایی کردن مصوبه الزام ادارات دولتی به تامین ۲۰ درصد برق مصرفی از انرژیهای تجدیدپذیر، توسعه سامانه های خورشیدی برای واحدهای صنعتی و اختصاص بودجه و تسهیلات یارانه دار کم بهره جهت بهره برداری از نیروگاه های تجدیدپذیر.

کلیدواژه ها

انرژیهای تجدید پذیر، نیروگاه های خورشیدی، نرخ خرید تضمینی، بازگشت سرمایه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.