عوامل موثر بر اجرای موفق طرح تجمیع دهیاری ها (مطالعه موردی: شهرستان روانسر)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله جغرافیا و پایداری محیط، دوره: 3، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_GERAZ-3-4_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 135
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آئیژ عزمی

استادیار جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه رازی، کرمانشاه

علی شاهمرادی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه رازی، کرمانشاه

الهام محمدی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه رازی، کرمانشاه

سمیه حسنی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه رازی، کرمانشاه

چکیده

ایجاد دهیاری ها مهم ترین اقدام مدیریت روستایی در دهه های اخیر بوده است. با وجود جدید بودن قانون دهیاری ها، در سال های اخیر، زمزمه طرح تجمیع دهیاری ها مطرح شده است. این پژوهش، به بررسی طرح تجمیع دهیاری ها و مولفه های موثر بر آن پرداخته است. هدف تحقیق، بررسیمولفه هایی است که بر اجرای طرح مزبور تاثیر می گذراند. روش پژوهش، کمی، پیمایشی بوده که از ابزار پرسشنامه جهت جمع آوری اطلاعات استفاده شده است. حجم نمونه بالغ بر ۷۰ نفر از دهیاران شهرستان روانسر بوده است که به روش سرشماری انتخاب شده اند. پایایی تحقیق از طریق ضریب آلفای کرونباخ و روایی تحقیق از پنل متحصصان مورد تایید قرار گرفت. یافته های پژوهش بیان می کنند که طرح تجمیع با مخالفت دهیاران روبه رو است. نگرانی نسبت به وجود اختلاف بین دهیاران منتخب و شوراهای روستایی و همچنین اختلافات فرهنگی و چالش های مدیریتی از نگرانی های این طرح است. در مجموع سه عامل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، مدیریتی در موفقیت طرح تجمیع دهیاری ها نقش دارند که وزن عامل اجتماعی و فرهنگی نسبت به سایر متغیرها در موفقیت طرح تجمیع دهیاری ها بیشتر است و از جمله عوامل موثر در طرح تجمیع دهیاری ها هستند که باید مورد توجه قرار گیرند.  

کلیدواژه ها

تجمیع دهیاری ها, شهرستان روانسر, شوراهای روستایی, دهیاران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.