اثر تیمارهای قطع آبیاری بر میزان رنگیزههای فتوسنتزی، کمبود اشباع آب و محتوای رطوبت نسبی برگ کلزا
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: همایش ملی دستاوردهای نوین در زراعت
- کد COI اختصاصی: NCAAGRI01_014
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1592
نویسندگان
مدرس دانشگاه آزادشهر قدس، دانشکده کشاورزی، گروه زراعت، شهر قدس، تهرا
هیات علمی دانشگاه تهران، پردیس ابوریحان، گروه زراعت و اصلاح نباتات، پ
هیات علمی موسسه بیوتکنولوژی کشاورزی، بخش تحقیقات فیزیولوژی و مولکول
هیات علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج، بخش تحقیقات دانه
چکیده
به منظور ارزیابی اثر تیمارهای قطع آبیاری بر میزان رنگیزههای فتوسنتزی، کمبود اشباع آب و محتوای رطوبت نسبی برگ سه آزمایش جداگانه در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه پژوهشی دانشگاه آزاد ،RGS کلزا رقم 003 اسلامی واحد شهر قدس اجرا شد. در آزمایش اول آبیاری کرتهای آزمایشی براساس 80 میلیمتر تبخیر از سطح تشتک تبخیر آبیاری مطلوب یا شاهد)، در آزمایش دوم تنش خشکی به صورت قطع آبیاری از مرحله گلدهی تا مرحله رسیدگی ) A کلاس فیزیولوژیک و در آزمایش سوم تنش خشکی به صورت قطع آبیاری از مرحله خورجیندهی تا مرحله رسیدگی فیزیولوژیک اعمال شد. نتایج حاصل نشان داد که تنش خشکی باعث کاهش معنیدار تعداد خورجین در گیاه، وزن هزار دانه و عملکرد دانه و کاروتنوئیدها a شد. همچنین در این بررسی اثر تیمار آبیاری بر محتوای رطوبت نسبی برگ، کمبود اشباع آب، میزان کلروفیل 29 درصدی محتوای / 43 و 5 / نیز معنیدار بود و تیمارهای قطع آبیاری از مرحله گلدهی و خورجیندهی بهترتیب سبب کاهش 1 31 درصدی میزان کاروتنوئید در مقایسه با تیمار آبیاری / 49/6 و 8 ،a 26 درصدی میزان کلروفیل / 32 و 5 / رطوبت نسبی برگ، 7 مطلوب (شاهد) گردید. همچنین میزان کمبود اشباع آب در تیمارهای قطع آبیاری از مرحله گلدهی و خورجیندهی به ترتیب 38 درصد بیشتر از شرایط آبیاری مطلوب (شاهد) بود.کلیدواژه ها
تنش خشکی، محتوای رطوبت نسبی برگ، کلروفیلa، کلروفیل b ، کاروتنوئیدهامقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.