نقش سرمایه اجتماعی دروضعیت اقتصادی بازارهای سنتی درایران
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: اولین کنفرانس اقتصاد شهری ایران
- کد COI اختصاصی: URBANECONOMICS01_022
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1977
نویسندگان
استاد و مدیر گروه شهرسازی دانشگاه تربیت مدرس
دانشجوی مهندسی معماری
چکیده
سرمایه در فرهنگ لغت فارسی به پولا یا متاعی که آن را اساس کسب و بازرگانی قرارمیدهند ، مال ، تمول ، ثروت و قابلیت استطاعت و میدا و اصل معنا شده است سرمایه را در سه شکل اقتصادی فرهنگی و اجتماعی هم معنا می کنند سرمایه اقتصادی یا خود پول است و یا قابلیت تبدیل به پول و ارز رایج را دارد سرمایه فرهنگی و اجتماعی که حاصل پیشینه ی بسیار طولانی تری نسبت به سرمایه اقتصادی است هم میتواند در شرایط معینی قابلیت تبدیل به سرمایه اقتصادی را پیدا کند و یا بطور غیرمستقیم بستری معتمد برای کسب و یا افزایش بهبود میزان مال و منال گردد. بازارهای ایران با کاربری عمده تجاری و بطور کلی فعالیت های اجتماعی اقتصادی نمونه هایی قابل ملاحظه از فضاهای شهری محسوب می شوند که سرمایه اجتماعی فرهنگی میان نقش بسزایی در وضعیت اقتصادی آنها دارد بازارهای تهران تبریز و اصفهان همچنان شریان اصلی حیات شهری و مرکز فعالیت اجتماعی اقصتادی باقی مانده اند این بازارها از نمونه های موفق و سرزنده بازارهای ایران هستندکه دارای خصوصیات کالبدی و ساختار ویژه ای با سرمایه فرهنگی اجتماعی و اقتصادیمی باشند دراین مقاله نخست به بیشینه مفاهیم سرمایه اجتماعی درخارج از کشور ودرایران اشاره خواهد شد سپس بازارهای سنتی در شهرهای بزرگ همچون تهران تبریز اصفهان از نظر نقش سرمایه اجتتماعی در وضعیت اقتصادی آنها مورد پژوهش قرار خواهند گرفت.کلیدواژه ها
سرمایه اجتماعی، بازار، فضاهای شهری مدرن، فعالیت های تجاری، پایداری اقتصادیمقالات مرتبط جدید
- Economic Evaluation of Establishing a ۱۰۰-Hectare Pistachio Orchard in Savojbolagh County (Peik Village)
- بررسی خصوصیات فیزیولوژیکی موثر بر تیپ ایده آل برنج (Oryza sativa) در شرایط مطلوب (غرقاب) چنانچه با افزایش وزن بوته، شاخص برداشت در حد متوسط بماند. (II)
- بررسی خصوصیات فیزیولوژیکی موثر بر تیپ ایده آل برنج (Oryza sativa) در شرایط مطلوب (غرقاب) اگر همبستگی بین وزن بوته و شاخص برداشت شکسته شود.(I)
- بررسی خصوصیات فیزیولوژیکی موثر بر تیپ ایده آل برنج (Oryza sativa) در شرایط مطلوب در صورتی که همبستگی بین صفات شاخص برداشت و وزن بوته قابل شکستن نباشد. (III)
- مروری بر فرصت های شغلی شیلاتی در روستاها و نقش آن بر توسعه ی پایدار روستایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.