فناوری شبکه هوشمند: چشم اندازهای آینده در شبکه برق

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مطالعات جهانی در مهندسی کامپیوتر، برق و مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ENPMCONF05_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 336
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه صفرخانلو

شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ

زهرا کرمی خودلان

شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ

چکیده

با پیشرفت تکنولوژی ، تقاضای انرژی الکتریکی افزایش چشمگیری یافته است که نه تنها برای تولید آن بلکه برای توزیع آن نیز بهچالش کشیده شده است. بنابراین افزایش تقاضا با افزایش نیاز به قابلیت اطمینان بیشتر ، کارایی ، امنیت و نگرانی های پایداری زیستمحیطی و انرژی ، پیچیدگی شبکه های برق را افزایش می دهد. این ویژگی ها در شبکه قدرت به سمت هوشمندی است که در نهایتبه عنوان مفهوم امروزی "شبکه هوشمند" شناخته می شود. این تکنیک مفهومی است که در آن همه ویژگی های هوشمند به منظورافزایش سیستم توزیع برق کارآمد ، قابلیت اطمینان و پایداری را اجرا می کند. در این مقاله مروری بر "شبکه های هوشمند" با ویژگیهای آن و جنبه های مختلف آن در صنعت توزیع برق ارائه شده است. حرکت در جهت مدرنیزاسیون شبکه در بسیاری از نقاط جهاندر حال انجام است و فناوری های شبکه های هوشمند و جنبش اینترنت اشیاء برای تحریک این تغییر همراه شده اند. اسمارت گرید یاشبکه هوشمند برق، در واقع همان شبکه توزیع برق قدرت است که قصد دارد با برقراری نوعی ارتباط دیجیتالی دو طرفه، انرژی موردنیاز را به مصرفکنندگان نهایی برساند. میزان مصرف انرژی الکتریکی در هر گره موجود در شبکه هوشمند برق، قابل مانیتور و نظارتاست. در یک شبکه هوشمند یا اسمارت گرید، مصرف انرژی و تمامی هزینهها، قابل نظارت، کنترل و بهینهسازی است و با به کار گیریاین تکنولوژی، زنجیرهی تامین و مصرف انرژی برق، کاملا روشن و قابل کنترل میشود. دردو دهه اخیر با توجه به روند رو به رشدمصرف انرژی الکترکی و محدودیت منابع دولتی موضوع خصوصی سازی و تجدید ساختار صنعت برق مورد توجه قرارگرفتهاست.فرسودگی تجهیزات شبکه موجود از یک سو و ظهور فناوریهای نوین از سوی دیگر صنعت برق را با چالشهای جدیدی روبه رو کردهاست شبکه هوشمند راهکاری برای حل چالشهای شبکه کنونی شامل چالشهای قابلیت اطمینان،چالشهای زیست محیطی و چالشهایبازدهی انرژی ارائه می کند.

کلیدواژه ها

شبکه هوشمند،شبکه توزیع هوشمند،ارتباطات،اطلاعات،شبکه های قدرت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.