طراحی دیوار حایل مسلح شده با آرماتور پلیمری تحت اثر رکود زلزله

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و سومین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE06_496
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 162
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم قربانی

دانشجوی دکترای تخصصی عمران-ژئوتکنیک

چکیده

دیوار برشی بتن آرمه از جمله سیستمهای مقاوم جانبی متداول در ساختمانهای میانمرتبه و بلندمرتبه محسوب میشود. بررسی رفتار ساختمانها در طی زلزله های شدید گذشته نیز عملکرد مناسب این دیوارها را در کنترل آسیب های سازهای و غیرسازه ای، به حداقل رساندن خسارات وارده و محدود کردن جابجایی نسبی طبقات نشان میدهد. تقویت و بهسازی این عناصر میتواندتاثیر بسزایی در بهبود پاسخ و رفتار سازه اولیه داشته باشد. یکی از روش های تقویت این نوع دیوارها، استفاده از ورقهای پلیمری مسلح شده با الیافFRPاست که امروزه به طور گسترده ای در بهسازی ساختمانها مورد استفاده قرار میگیرد. مرورادبیات فنی نشان میدهد که مطالعه بر روی نحوه رفتار دیوارهای برشی موجود در ساختمانهای میانمرتبه و بلندمرتبه تحت تقویت با ورقهایFRPبسیار کمتر از دیوارهای موجود در ساختمانهای با ارتفاع کم )دیوارهای کوتاه( مورد توجه قرارگرفته است. به این ترتیب، در این تحقیق رفتار لرزهای دیوارهای برشی بتن آرمه موجود در ساختمانهای میانمرتبه و بلندمرتبه دراثر تقویت با ورقه ایFRPمورد بررسی قرارگرفته است. دیوارهای موردنظر این پژوهش شامل سه گروه دیوار با ارتفاع ۱۶ و۳۲و۲۲/۴ متری است که با استفاده از نرم افزار اجزاءمحدودABAQUSتحت بارگذاری محوری و جانبی یک طرفه موردتحلیل قرارگرفته و رفتار آنها تحت تقویت با دو نوع ورق تقویتیGFRP و CFRPو دو نوع چیدمان ضربدری و دورپیچ افقی بررسی شده است. نتایج، افزایش ظرفیت باربری و شکلپذیری و جذب انرژی دیوارهای برشی بتنی میان مرتبه و بلندمرتبه رادر اثر تقویت با ورقه ایFRPنشان میدهد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.