تدوین اصول تغییر کاربری سازگار در بناهای تاریخی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و سومین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE06_268
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 515
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیمیا نحوی جو

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه معماری، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

مهسا شرج شریفی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه معماری، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

احمد میرزاکوچک خوشنویس

عضو هیئت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، تهران، ایران

چکیده

عنوان تحقیق نشاندهنده ی، پژوهش دررابطه با اصول تغییرکاربری در بناهای تاریخی می باشد. گذشتگان، میراث با ارزشی را برای ما به یادگار گذاشته اند. از جمله ی این میراث می توان به ابنیه تاریخی اشاره کرد که حفظ و انتقال آن به آیندگان از دغدغه های متخصصان می باشد. در دنیای امروز، نیازهای اجتماعی دست خوش تغییرات شده اند و هرروز رنگ جدیدی به خود می گیرند. این مساله سبب کم لطفی به حفظ این آثار شده است. این کم لطفی را می توان در تغییرکاربری های ناسازگار و نامناسب و گاها متروکه ماندن این ابنیه دید. در ایران بیشترین تغییرکاربری به رستوران و فضاهای اقامتی به لحاظ درآمدزا بودن آنها مورد توجه است، در صورتی که بناهای تاریخی در خطر مخدوش شدن، با ارزش های میراث فرهنگی خود قرار دارند و تدوین تغییرکاربری اصولی که به هویت بنا صدمه وارد نکند حائز اهمیت است. در این پژوهش با جمع آوری نمونه موردی تغییرکاربری های انجام شده و دسته بندی آن ها طبق طبقه بندی ساختمان های مازلو از طریق پرسشنامه با مخاطب قراردادن افراد متخصص و براساس مطالعات پیشین، صورت گرفته است و نتیجه گیری برمبنای نمودارهای ترسیم شده، ارائه شده است. از جمله مهم ترین اصول مورد توجه این است که کمترین دخالت فیزیکی در بنا اتفاق بیافتد، کاربری قبلی برگشت پذیر باشد و ارزش میراث فرهنگی بنا مخدوش نگردد که این اصول رابطه ی سازگاری یا ناسازگاری تغییرکاربری، با نظر مردم را بیان می کند.

کلیدواژه ها

اصول، تغییر کاربری، سازگار، بنای تاریخی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.