اخلاق مهندسی و ضرورت های آن در مهندسی عمران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و سومین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE06_236
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 224
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قدرت اله اسدی سامانی

دانشجوی دوره کارشناسی عمران اجرایی، گروه مهندسی عمران، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران،

سیدامیرحسین حسینی چالشتری

استاد راهنما، گروه مهندسی عمران، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران

چکیده

ارزش ها و چالش های اخلاقی موضوعی اساسی در بسیاری از تحقیقات مرتبط با اخلاق و اخلاق مهندسی می باشند. مادر تمامی ارزش ها، ارزش های اخلاقی می باشد. این ارزش ها به نگهداری و حفظ استانداردهایی کمک می کنند که می تواند بر کنترل و هدایت افراد به سوی اقداماتی که برای جامعه مفید هستند، تاثیر بگذارد. به خصوص، هنگامی که استانداردها و ارزش های اخلاقی به طور گسترده ای میان اعضایش رایج شود، موفقیت افراد افزایش می یابد. مطالعه اخلاق مهندسی ازاین جهت که هم به تولید محصولات مهندسی ایمن و مفید کمک می کند و هم به تلاش های مهندسان معنا می بخشد مهم است. عدم پایبندی مهندسان به اصول اخلاقی می تواند خسارات جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد. درحالی که مهندسین می توانند با بهره گیری از دانش و خلاقیت خود، مسائل مختلف را حل نموده و آسایش و رفاه را برای جامعه به ارمغان آورند. اخلاق حرفه ای، مجموعه ای از آیین نامه ها و مقرراتی است که عمل اخلاقی را برای آن حرفه مشخص و خاص تعریف می کند و اخلاق مهندسی به طور عام، کاربرد اصول اخلاقی و استانداردهای حرفه ای است. آیین نامه های اخلاقی باتوجه به شرایط فرهنگی، اجتماعی و سیاسی هر کشوری متفاوت است و اثرگذاری متفاوتی نیز دارد. مهم ترین چالش در تربیت مهندس در کشور پرورش ارزش های انسانی و اخلاق مهندسی در دانشجویان مهندسی است. اگر می خواهیم به عنوان یک کشور کهن در جهان سرافراز باشیم و حتی ادامه حیات بدهیم، راهی جز آموزش وپرورش اخلاق در جامعه نداریم. لازم است اصول اخلاقی مهندسی را در دانشکده های مهندسی آموزش و مهم تر از آن اینکه این اصول را در دانشجویان مهندسی پرورش دهیم.

کلیدواژه ها

اخلاق حرفه ای، اخلاق مهندسی، آموزش اخلاق مهندسی، آیین نامه های اخلاقی، اصول اخلاقی، مهندسی عمران.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.