ترکیب نقوش هندسی و هنر آینه کاری در معماری دوره قاجار

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و سومین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE06_095
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 490
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمانه محمدی

مربی گروه معماری، موسسه آموزش عالی مولانا

الناز پناهی دودران

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، موسسه آموزش عالی مولانا

ایمان محمودی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، موسسه آموزش عالی مولانا

چکیده

هنر آینه کاری از هنرهای سنتی ایران است که عمدتا در تزئینات داخلی بناهای تاریخی و اماکن مذهبی بیشترین کاربرد را دارد. آینه کاری اماکن، گونه ای دیوارنگاری به شمار می آید ولی به اعتبار ویژگیهای؛ نقوش، ترکیب و مفاهیم با انواع دیگر دیوارنگاری ها متفاوت است. محتوای شکلی این هنر را بیشتر ترکیب آینه و فرمهای کوچک هندسی، سه گوشه ای منظم، انواع گره ها و فرمهای ساده شده طبیعی تشکیل داده اند. مقاله حاضر تلاشی برای اشاره به خاستگاه هنر آینه کاری و یافتن جایگاه ترکیب نقوش هندسی و هنر آینه کاری ایرانی به عنوان یکی از مهمترین گونه های دیوارنگاری در دوره قاجار میباشد. این پژوهش به روش توصیفی- تحلیلی و با فنون جمع آوری اطلاعات کتابخانه ای و با بررسی نمونه آینه کاریهای موجود در بناهای تاریخی و مذهبی دوره قاجار صورت گرفته است.

کلیدواژه ها

آینه کاری، معماری اسلامی، نقوش هندسی، دوره قاجار.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.