شکست دو بعدی سد و تأثیر نسبت عمق و زبری بستر بر آن

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس هیدرولیک ایران
  • کد COI اختصاصی: IHC10_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 991
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالحسین بغلانی

استادیار دانشگاه صنعتی شیراز

چکیده

در این مقاله تأثیر نسبت عمق، یعنی نسبت عمق آب در پایین دست سد به عمق آب در بالادست سد و نیز تأثیر زبری بستر در مساله کلاسیک شکست دو بعدی سد توسط یک مدل عددی مورد بررسی قرار می گیرد. روش عددی مورد استفاده روش اصلاح شده HLL معروف به روش HLLC است که با روش حجم های محدود در سیستم مختصات کارتزی ترکیب شده است. برای انتگرال گیری عددی از روش رانگ کوتای مرتبه سوم استفاده شده است که علاوه بر دقت، هزینه محاسباتی قابل قبولی را نیز دارد. نتایج نشان می دهد که مدل عددی قادر به شبیه سازی مرتبه سوم استفاده شده است که علاوه بر دقت، هزینه محاسباتی قابل قبولی را نیز دارد. نتایج نشان می دهد که مدل عددی قادر به شبیه سازی شکست سد هم در حالت نسبت عمق زیاد (که جریان در همه جا زیر بحرانی است) و هم در حالت نسبت عمق کم (که بخشی از جریان فوق بحرانی است) می باشد. همچنین مشخص می شود که زبری بستر در حالتی که نسبت عمق کم است تأثیر بیشتری در کاهش سرعت موج دارد.

کلیدواژه ها

شکست دو بعدی سد، روش حجم های محدود، معادلات آبهای کم عمق، روش HLLC

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.