بررسی آزمایشگاهی روش های مختلف طراحی مدول تیغه ای

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: مهندسی آبیاری و آب ایران، دوره: 1، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_WATER-1-4_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 189
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد بی جن خان

گروه مهندسی آبیاری و آبادانی, دانشگاه تهران

صلاح کوچک زاده

گروه مهندسی آبیاری و آبادانی, دانشگاه تهران

هاجر ساوری

کارشناسی ارشد سازه های آبی گروه مهندسی آبیاری و آبادانی، دانشگاه تهران

چکیده

در این پژوهش آزمایشگاهی به بررسی عملکرد هیدرولیکی روش های مختلف و متداول طراحی مدول تیغه ای پرداخته شده است. مدول های تیغه ای برای تحویل حجمی آب به شکل نسبتا ثابت به ازای تغییرات ارتفاع آب بالادست در دامنه مشخص مورد توجه قرار گرفته اند. داده های جمع آوری شده در این تحقیق نشان داد که به طور کلی این سازه به صورت مدولار عمل می کند و به عنوان سازه تحویل حجمی آب مطمئن می تواند به شکل وسیع بکار رود. همچنین عملکرد هیدرولیکی سازه در چرخه های افزایش و کاهش ارتفاع آب بالادست برای روش های مختلف طراحی مورد ارزیابی قرار گرفت و این نتیجه به دست آمد که بر خلاف سازه های مشابه، افزایش یا کاهش ارتفاع آب بالادست تاثیری در عملکرد مدول تیغه ای ندارد. در پایان نشان داده شد که انتخاب ضریب بده با دقت مناسب تاثیر چشمگیری در نتایج طراحی خواهد داشت و از اینرو بهترین روش طراحی موجود با انتخاب ضریب بده مناسب اصلاح شده است.

کلیدواژه ها

تحویل حجمی آب, چرخه افزایش و کاهش ارتفاع آب بالادست, ضریب بده, عملکرد هیدرولیکی, مدول تیغه ای

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.