بررسی محتوای فنولی اسانس و فلاونوئیدی عصاره شش گونه از جنس Artemisia در استانهای خراسان، سمنان و آذربایجان غربی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله اکوفیتوشیمی گیاهان دارویی، دوره: 2، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_ECOPH-2-3_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 203
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محبوبه طاهرخانی

استادیار گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، واحد تاکستان، دانشگاه آزاد اسلامی، تاکستان، ایران

چکیده

در این تحقیق، محتوای فنولی اسانس و فلاونوئید عصاره شش گونه از جنس Artemisiaبه نام های  A. absinthium, A. oliveriana, A.turanica, A. ciniformis, A.diffusa, A. aucheriدر ایران، مقایسه و بررسی گردید. استخراج اسانس گیاهان به روش تقطیر با آب، میزان محتوای فنولی بر اساس معادل گالیک اسید و همچنین عصاره متانولی گیاهان مذکور نیز بر اساس تعیین محتوای فلاونوئیدی معادل با میلی گرم بر گرم کاتچین مورد سنجش قرار گرفت. اسانس گیاه A. oliveriana با محتوای فنولی ۱۱/۶±۸۷/۳۴۸ میکروگرم بر میلی گرم گالیک اسید و اسانس A. aucheriبا محتوای فنولی۵۰/۶±۸۷/۱۳۳ میکروگرم بر میلی گرم گالیک اسید، به ترتیب دارای بیشترین و کمترین محتوای فنولی بودند. از سوی دیگرعصاره A. diffusaدارای بیشترین میزان ترکیبات فلاونوئیدی معادل با ۶۴/۹±۷۴/۳۳۲ میلی گرم بر گرم کاتچین و عصاره A. absinthiumدارای کمترین محتوای فلاونوئیدی (۲۸/۲±۷۳/۱۰۱ میلی گرم بر گرم کاتچین) بدست آمد. از آنجایی که فنل ها و فلاونوئید های گیاهی نقش مهمی در فعالیت آنتی اکسیدانی دارند، می توان نتیجه گرفت که روغن اسانسی گیاه A. oliverianaو عصاره A. diffusaبه ترتیب دارای بیشترین محتوای فنولی و فلاونوئیدی بوده و در نتیجه می توانند به عنوان آنتی اکسیدا ن های بهتری عمل کنند.

کلیدواژه ها

درمنه (Artemisia), روغن اسانسی, عصاره متانولی, محتوای فنولی, فلاونوئید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.