بررسی افسردگی در دانش آموزان متوسطه دوم: نقش پیش بین فرزندپروری ادارک شده و تفاوتهای جنسیتی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: دومین همایش ملی مدرسه آینده
- کد COI اختصاصی: FSCHOOL02_411
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 279
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران
کاندیدای دکتری تخصصی روانشناسی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه سمنان، سمنان ایران
چکیده
هدف پژوهش حاضر بررسی نقش پیش بین فرزند پروری ادراک شده و تفاوت های جنسیتی در افسردگی دانش آموزان متوسطه دوم بود. این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل ۳۸۳ نفر از دانش آموزان مقطع دوم دبیرستان در شهر سمنان در سال ۱۳۹۷ بود که با استفاده از روش نمونه گیری خوشهای چند مرحلهای انتخاب و پرسشنامه های افسردگی کودکان (CDI) و پرسشنامه اقتدار والدینی (PAQ) بین آنها توزیع گردید. داده ها از طریق تحلیل همبستگی پیرسون، آزمون t مستقل و تحلیل رگرسیون چندگانه به روش گام به گام مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که بین سبک های فرزند پروری آسان گیر r= ۰/۱۱۶)، (P˂= ۰/۰۲۳ و مستبدانه r= ۰/۲۶۴)، (P ˂ ۰/۰۰۱ با افسردگی، رابطه مثبت معنی دار و بین سبک فرزند پروری مقتدرانه و افسردگی رابطه منفی معنی دار وجود دارد r= -۰/۲۰۷)، .(P˂ ۰/۰۰۱ هم چنین، نتایج تحلیل آزمون tمستقل نشان داد نمرات افسردگی در دو گروه پسران و دختران تفاوت معنی داری دارد. نتایج رگرسیون چندگانه به روش گام به گام نشان داد که به ترتیب فرزندپروری مستبدانه، فرندپروری مقتدرانه، جنسیت و فرزندپروری آسان گیر بیشترین سهم را در پیشبینی افسردگی دانش آموزان دارند که مجموعا ۳۵ درصد از واریانس افسردگی به وسیله این متغیرهای پیش بین تببین گردید. براساس نتایج مطالعه، توجه به سبکهای فرزندپروری و عامل جنسیت به منظور جلوگیری یا کاهش افسردگی در دانش آموزان پیشنهاد می گردد.کلیدواژه ها
افسردگی، سبک فرزند پروری، تفاوت جنسیتی، دانش آموزمقالات مرتبط جدید
- تطبیق ویژگی های شخصیتی مدیران مدارس موفق با سیره تربیتی پیامبر (ص) و اهل بیت (ع)
- منزلت و کرامت زن از منظر آیت الله خامنه ای
- شناسایی ، پیشگیری و کاهش آسیب های فضای مجازی بین نوجوانان و جوانان
- نقش مدارس الگو در بهبود خودکارآمدی و ارتقای هوش هیجانی دانش آموزان
- ساختار مدیریت تحول آفرین در مدارس الگو (مدیریت و مدرسه الگو)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.