بررسی موانع و چالش های هوشمندسازی مدارس ایران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مدرسه آینده
  • کد COI اختصاصی: FSCHOOL02_054
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 637
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب کاظمی نیری

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی،دانشگاه محقق اردبیلی،اردبیل،

تقی اکبری

استاد یار گروه آموزش علوم تربیتی ، دانشگاه محقق اردبیلی ، اردبیل ، ایران

چکیده

امروزه پیشرفت های گسترده در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، جامعه جدید و متفاوتی را پیش روی انسان قرار داده است. مهم ترین ویژگی این جامعه ، اطلاعات و دانایی محوری است. در این جامعه، نظام آموزشی نیازمند مدارسی است که با بهره گبری از فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) امکان یادگیری پیوسته را فراهم نماید. مدارس هوشمند می تواند به این نیاز نظام آموزشی پاسخ دهند.در این مطالعه مروری که در سال ۱۳۹۹ انجام شده است، از مقالات نمایه شده در پایگاه های اطلاعاتیSID ، ساینس دایرکت، سیویلیکا، نورمگز، انسانی، مگ ایران، علم نت،گوگل اسکولار و... استفاده شده است. مجموعه مقالات بررسی شده در این بررسی شامل ۲۳ مقاله کمی و کیفی به زبان فارسی و انگلیسی است. بررسی پژوهش های موجود در زمینه "موانع هوشمندسازی مدارس ایران" نشان داد که موانعی از قبیل موانع انسانی ، موانع مالی ، موانع آموزشی ، موانع فنی و زیرساختی ، موانع نگرشی و فرهنگی ، موانع انگیزشی، موانع سازمانی و مدیریتی ، موانع برنامه ریزی و.... پیش روی هوشمند سازی مدارس قرار دارند. امر هوشمند سازی مدارس جهت همگام شدن با تحولات گسترده فناوری اطلاعات و ارتباطات امری ضروری است. لذا از مسئولان آموزش و پرورش انتظار می رود که به موانع سر راه هوشمند سازی مدارس ( موانع انسانی ، موانع مالی ، موانع آموزشی ، موانع فنی و زیرساختی ، موانع نگرشی و فرهنگی و...) توجه کرده و با رفع این موانع و چالش ها، موجبات شکل گیری مدارس هوشمند را فراهم نمایند.

کلیدواژه ها

هوشمندسازی،هوشمندسازی مدارس، هوشمندسازی مدارس ایران ، موانع هوشمند سازی مدارس،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.