اثر نظام های مختلف تغذیه ای و مدیریت برداشت در طول زمان بر کاهش سختی بذر یونجه یکساله ) )Medicago scutellata cv. Robins

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های کاربردی زراعی (زراعت سابق)، دوره: 28، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_AREOAJ-28-3_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 152
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قباد شعبانی

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ملایر، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، ملایر، ایران

محمد رضا چایی چی

عضو هیات علمی دانشگاه ایالتی کالیفرنیا پومانا امریکا

محمد رضا اردکانی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

یورگن فریدل، یورگن فریدل،

عضو هیات علمی دانشگاه وین اتریش

چکیده

در نظا مهای تناوبی غلات-لگوم های یکساله، سختی بذر جهت حفظ ذخیره بذر در خاک ضرورت دارد که تحت تاثیر عوامل مختلف محیطی ومدیریتی قرار می گیرد. به منظور مطالعه اثر نظام های مختلف تغذیه ای، گذشت زمان و شرایط برداشت بر روند شکست سختی بذر در یونجه یکسالهMedicago scutellata cv. Robinson ( ( آزمایشی در سال زراعی ۸۸ - ۱۳۸۷ در قالب کر تهای خرد شده در زمان با سه تکرار در دو مکانمتفاوت در معاونت موسسه تحقیقات کشاورزی دیم )سرارود( و ایستگاه تحقیقات حاصلخیزی خاک کرمانشاه )ماهیدشت( در شرایط دیم اجرا شد.نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد بیشترین شکست سختی بذر به میزان حدود ۱۳ درصد در ایستگاه سرارود بوده است. با گذشت هشت ماه اززمان رسیدگی فیزیولوژیکی بذور، در هر دو ایستگاه حدود ۱۴ درصد از سختی بذر شکسته شد. همچنین با تیمار برداشت و عدم برداشت علوفه درپایان دوره آزمایش به ترتیب حدود ۱۲ و ۱۳ درصد در شرایط اجرای این آزمایش سختی بذر آنها شکسته شد.

کلیدواژه ها

یونجه یکساله ) Medicago scutellata (, سختی دانه, نظام کوددهی, کشت دیم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.