تأثیر اندازه بذر بر درصد ظهور و استقرار گیاهچه و برخی خصوصیات کمی گلرنگ در مزرعه
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: همایش ملی علوم آب، خاک، گیاه و مکانیزاسیون کشاورزی
- کد COI اختصاصی: DEZFULWATERMECH01_336
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 874
نویسندگان
موسسه تحقیقات ثبت وگواهی بذر و نهال
موسسه تحقیقات ثبت وگواهی بذر و نهال
چکیده
از میان عوامل تولید، بذر بعنوان اولین نهاده مصرفی، نقش غیر قابل انکاری در انتقال صفات ژنتیکی و افزایش کیفی و کمی محصول دارد، بطوریکه جوانه زنی و سبز شدن آن از مهمترین مراحل رشدی گیاهان زراعی بوده و نقش قابل توجهی بر مراحل بعدی رشد گیاه در مزرعه نیز خواهد داشت. بمنظور بررسی تاثیر اندازه بذر بر درصد ظهور و استقرار گیاهچه ارقام مختلف گلرنگ در مزرعه، تحقیقی در سال 1387 ، در موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال بصورت آزمایش عاملی (فاکتوریل) 3 ×4 بر پایه طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار به اجرا در آمد. فاکتورهای آزمایش شامل چهار رقم گلرنگ(گلدشت، پدیده، محلی اصفهان و سینا) و سه اندازه بذر(ریز، درشت و شاهد) بود. نتایج حاصله نشان داد که اکثر صفات مورد بررسی تحت تأثیر رقم و اندازه بذر قرار گرفتند. بنحوی که رقم گلدشت با دارا بودن بیشترین مقدار درصد ظهور(86/22%)، سرعت ظهور(25/96)، وزن هزاردانه(62/77)، تعداد قوزه(56/23)، تعداد دانه در قوزه(43/44)، قطر قوزه(30/95) و عملکرد دانه(255/44 گرم در مترمربع) نسبت به سایر ارقام از وضعیت بهتری برخوردار بود. همچنین مقایسه میانگین ها به روش دانکن نشان داد که بذور درشت به ترتیب نسبت به بذور شاهد و بذور ریز از وضعیت بهتری برخوردار بودند. بنحوی که بذور درشت بیشترین درصد ظهور(80/75)، وزن هزاردانه(51/96) و عملکرد دانه(230/75 گرم در مترمربع) را نسبت به سایر بذور دارا بودند.کلیدواژه ها
گلرنگ، اندازه بذر، درصد ظهور، سرعت ظهورمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.