تاملی بر التزام شغلی در پرتو سرمایه روان شناختی با در نظرداشتن اثر میانجی تحلیل رفتگی شغلی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت دولتی، دوره: 7، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JIPAT-7-4_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 181
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلام رضا طالقانی

دانشیار دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران

بهروز پورولی

دکتری مدیریت منابع انسانی، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران

معصومه محمدی

کارشناس‎ارشد مدیریت بازرگانی، دانشکده حسابداری و مدیریت، پردیس فارابی دانشگاه تهران، قم، ایران

مژگان دیانتی

کارشناس‎ارشد مدیریت بازرگانی، دانشکده حسابداری و مدیریت، پردیس فارابی دانشگاه تهران، قم، ایران

چکیده

هدف پژوهش حاضر ارائه راهکارهای کاربردی به منظور کاهش تحلیلرفتگی شغلی پرستاران، براساس سرمایه روانشناختی و التزام شغلی است. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی به‎شمار می‎رود و از نظر چگونگی گردآوری دادهها، توصیفی و از نوع همبستگی است و به طور مشخص مبتنی بر مدل معادلات ساختاری (SEM) اجرا می‎شود. در این پژوهش ابتدا مدل نظری و فرضیهها بین متغیرها توسعه داده شد. سپس با کمک مدل معادلات ساختاری، فرضیههای پژوهش بررسی شدند. جامعه آماری پژوهش تمام پرستاران یکی از بیمارستانهای دولتی شهر تهران (۲۶۳ نفر) است. حجم نمونه بر اساس جدول مورگان و با بهرهمندی از روش نمونه گیری تصادفی ساده ۱۶۰ نفر به‎دست آمد. دادهها از طریق پرسشنامه جمعآوری شدند. نتایج این پژوهش نشان داد، بین سرمایه روانشناختی و ابعاد آن (خودکارآمدی، امید، انعطافپذیری و خوشبینی) با تحلیلرفتگی شغلی رابطه منفی و معنادار و با التزام شغلی رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. همچنین رابطه منفی و معناداری بین تحلیل رفتگی شغلی و التزام شغلی مشاهده شد. تاثیر میانجیگری تحلیلرفتگی شغلی در تاثیر سرمایه روانشناختی بر التزام شغلی پرستاران نیز به تایید رسید.

کلیدواژه ها

التزام شغلی, تحلیل رفتگی شغلی, سرمایه روانشناختی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.