بررسی جامعه شناسی نابرابری اجتماعی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی دستاوردهای نوین پژوهشی در علوم تربیتی، روانشناسی و علوم اجتماعی
- کد COI اختصاصی: ARSEP09_058
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1656
نویسندگان
آموزش و پرورش
چکیده
نابرابری در همه جوامع انسانی وجود دارند. حتی در ساده ترین فرهنگ ها که اختلاف در ثروت و دارایی عملا موجودنیست،نابرابری میان افراد،زن و مرد ،پیر و جوان وجود دارد.برای توصیف نابرابری ها از وجود قشربندی اجتماعی سخن می گویند. قشربندی را می توان به عنوان نابرابری های ساختارمند میان گروه بندیهای مختلف مردم تعریف کرد. به طور کلی نابرابری اجتماعی را می توان به تفاوت های میان افراد و جایگاه آنها در جامعه ،نحوه زندگی آنها، حقوق و فرصت ها، پاداش ها و امتیازاتی که از آن برخوردارند را نام برد.به نظر می رسد دلیل اصلی اینکه نظریه پردازان اجتماعی ،تلاشی بسیار برای بررسی مسئله نابرابری اجتماعی کرده اند، علاقه آنها به پاسخ به یک سوال بنیادی بوده است،آیا نابرابری در میان مردم یکی از ابعاد طبیعی جامعه است ،به طوریکه می توان آن را تقلیل داد ولی هیچ گاه نمی توان آن را از بین برد، یا برعکس نابرابری ترتیب اجتماعی غیرطبیعی و تحمیل شده ای است که می توان آن را با تغییرات اجتماعی از بین برد.هدف از نگارش این مقاله بررسی دیدگاه جامعه شناسان مطرح (روسو، مارکس، وبر،دورکیم، پارتو، گرهاردلنسکی، والرشتاین، ایوانز) عرصه نابرابری اجتماعی می پردازیم و به بررسی عقاید آنها در این زمینه پرداخته شده است که شالوده کلی مبحث نابرابری اجتماعی را تشکیل می دهد.کلیدواژه ها
نابرابری اجتماعی،قشربندی اجتماعی،روسو،مارکس، وبر.مقالات مرتبط جدید
- فناوری های نوین در آموزش: تسهیل یادگیری یا ایجاد شکاف دیجیتالی؟
- تعارض و همگرایی توسل به اصل ضرورت نظامی در شرایط اضطراری: بازنگری حقوق بشردوستانه در درگیری های مسلحانه
- Using Renewable Energy For Sustainable Port
- حق بر حریم خصوصی در فضای مجازی با تاکید بر قوانین ایران و اروپا
- تاثیر هوش مصنوعی بر عدالت در حقوق بین الملل
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.