ابزارهای نوین جهت تامین مالی کسب و کارها: مطالعه ای مروری با تاکید بر چرخه عمر

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مطالعات کارآفرینی و توسعه پایدار کشاورزی، دوره: 8، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JEADG-8-3_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 398
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید اشرفی

گروه حسابداری، واحد علی آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آباد کتول، ایران

بهزاد شهرابی

دانشجوی دکتری، رشته کارآفرینی، گروه مدیریت، واحد علی آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آباد کتول، ایران

ابراهیم عباسی

گروه مدیریت، دانشکده علوم اجتماعی و اقتصادی، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران.

روح اله سمیعی

گروه مدیریت، واحد علی آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آباد کتول، ایران

چکیده

در ایران بیش از ۹۵ درصد از سازمان ها را بنگاه های کوچک و متوسط تشکیل می دهند که با چالش های عدیده ای روبه رو هستند. یکی از مهم ترین این چالش ها، چگونگی تامین مالی و ابزارهای موجود در آن است. ابزارهای تامین مالی سنتی در این بنگاه ها (سرمایه و بدهی و یا فروش دارایی) از انعطاف پذیری لازم برخوردار نبوده و هزینه بالایی برای بنگاه ایجاد می کنند. بنابراین با به کارگیری ابزارهای نوین تامین مالی سعی شده است انعطاف پذیری لازم را در تامین مالی این موسسات ایجاد کرده و ریسک آن ها را کاهش داد. از طرفی باید بین ابزارهای تامین مالی و چرخه عمر این کسب وکارها تطابق وجود داشته باشد. از این رو هدف این تحقیق معرفی ابزارهای نوین تامین مالی، تعیین ویژگی هر یک از آنان و کارکارد آن ها در چرخه کسب وکارها است. روش تحقیق در این پژوهش به صورت اسنادی و کتابخانه ای بوده است. برای جمعآوری اطلاعات از مرور منابع کتابخانه ای استفاده گردید. یافته های تحقیق حاکی از آن است که برای مشاغل خرد و خانگی از تامین مالی نانو، برای بنگاه های کوچک و متوسط از تامین مالی خرد و برای تامین مالی بنگاه های بزرگ از تامین مالی کلان استفاده می شود. از طرفی بر اساس چرخه عمر کسب و کار اسکات و بروس در زمان ایجاد کسب و کار از تامین مالی نانو و در زمان رشد از تامین مالی خرد و در زمان اشباع از تامین مالی جمعی و یا کلان استفاده می شود. از این رو پیشنهاد می گردد مراکز تامین مالی تخصصی برای شرکت های کوچک و متوسط ایجاد گردد.

کلیدواژه ها

تامین مالی, ابزار تامین مالی, کسب وکار, چرخه عمر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.