شبیه سازی مبتنی بر عامل شبکه تامین شرکت ملی پخش فراورده های نفتی در قالب سیستم انطباقی پیچیده به‎منظور دستیابی به سطح موجودی بهینه

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت صنعتی، دوره: 10، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IMJT-10-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 160
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی همایون فر

استادیار، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت و حسابداری، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران

سعید باقرسلیمی

استادیار، گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت و حسابداری، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران

بیژن نهاوندی

استادیار، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

کاوه ایزدی شیجانی

کارشناس ارشد، گروه مدیریت اجرایی، دانشکده مدیریت و حسابداری، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران

چکیده

هدف: یکی از مهم‎ترین مسائل پیش‎ روی زنجیره‎های تامین، هماهنگی سیاست های موجودی عناصر زنجیره، اعم از تامین کنندگان، تولیدکنندگان و توزیع کنندگان است. در این رابطه، پژوهش حاضر به‎دنبال بررسی روند دستیابی عناصر شبکه تامین نظام توزیع بنزین، به سطح موجودی بهینه است. روش: ابتدا شبکه تامین شرکت ملی پخش فراورده های نفتی گیلان در قالب سیستم های انطباقی پیچیده تعریف شد و در ادامه با استفاده از مدل‎سازی مبتنی بر عامل، به شبیه سازی این شبکه پرداخته شد. هسته اصلی این شبیه سازی را تعاملات بین عامل‎ها یا اعضای شبکه تامین در زمینه مدیریت موجودی با توجه به مقدار سفارش اقتصادی (EOQ) تشکیل داده‎اند. یافته‎ها: نتایج شبیه سازی در نرم افزار نت لوگو نشان می دهد که مدل‎سازی مبتنی بر عامل شبکه در قالب یک سیستم انطباقی پیچیده، موجب شناخت بهتر از رفتار عامل‎های شبکه تامین در دستیابی به سطح موجودی بهینه شده و آنها را قادر می‎سازد به تخمین مناسبی از میزان سفارش اقتصادی، نقطه سفارش مجدد و هزینه کل خود، دست یابند. نتیجه‎گیری: به‎طور خلاصه می توان گفت که عامل‎های موجود در شبکه تامین، توانایی تامین مشتریان خود را دارند و هم‎زمان با عدم پرداخت هزینه نگهداری موجودی اضافه، با فروش از دست رفته نیز مواجه نخواهند شد.

کلیدواژه ها

سیستم انطباقی پیچیده, شبیه سازی مبتنی بر عامل, مدیریت موجودی, مقدار سفارش اقتصادی, شبکه تامین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.