ساخت کامپوزیت اپوکسی- الیاف خرما با هدف بهبود خواص مکانیکی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه فناوری در مهندسی هوافضا، دوره: 5، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JTAE-5-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 335
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساجده هادویان

دانش آموخته کارشناسی ارشد، مجتمع دانشگاهی مواد و فناوری های ساخت، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران.

جعفر اسکندری جم

استاد، مجتمع دانشگاهی مواد و فناوری های ساخت، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران.

علی داور

استادیار، مجتمع دانشگاهی مواد و فناوری های ساخت، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران.

محسن حیدری بنی

دانشجوی دکتری، مجتمع دانشگاهی مواد و فناوری های ساخت، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران.

مجید اسکندری شهرکی

دانشجوی دکتری، مهندسی هوافضا، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.

چکیده

یکی از چالش های پیش رو در ساخت کامپوزیت های الیاف طبیعی، چسبندگی الیاف به زمینه است. از آنجاکه بهبود چسبندگی بین الیاف و ماتریس سبب تغییر خواص مکانیکی کامپوزیت های طبیعی می شود، اصلاح سطح الیاف مورد توجه قرار گرفته است. در این پژوهش اثر چسبندگی و اصلاح سطح الیاف خرما در بهبود خواص مکانیکی اعم از کشش، خمش و ضربه مورد بررسی قرار گرفت. اصلاح سطح روی الیاف نخل خرما با استفاده از دو ماده شیمیایی سدیم کلریت و سدیم هیدروکسید انجام شد. الیاف در چهار گروه ۱-سدیم هیدروکسید، ۲-سدیم کلریت، ۳-سدیم کلریت سپس سدیم هیدروکسید و ۴-سدیم هیدروکسید سپس سدیم کلریت اصلاح سطح شدند. با ساخت نمونه های مختلف و انجام آزمون های استاندارد مکانیکی (کشش، خمش و ضربه) و آزمون های میکروسکوپ الکترونیکی (SEM)، آنالیز حرارتی (TGA)، کشش لیف، بیرون کشیدگی لیف از ماتریس (Pull out) اثرات گروه های مختلف بر بهبود چسبندگی و خواص مکانیکی کامپوزیت ها مورد بررسی و راستی آزمایی قرار گرفت. نتایج نشان داد لیف اصلاح سطح شده با سدیم کلریت در برابر کشش، بیرون کشیدگی لیف از ماتریس و تخریب ناشی از افزایش دما در مقایسه با سایر الیاف مقاومت بیشتری از خود نشان می دهد. همچنین، نتایج آزمون های مکانیکی حکایت از افزایش و بهبود استحکام کششی نمونه های تقویت شده با الیاف اصلاح سطح شده با سدیم هیدروکسید و بیشترین استحکام خمشی با الیاف اصلاح سطح شده با سدیم کلریت و کاهش استحکام ضربه با الیاف اصلاح سطح شده در هر چهار گروه داشته است.

کلیدواژه ها

کامپوزیت الیاف طبیعی, الیاف نخل خرما, اصلاح سطح شیمیایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.