مطالعه عددی اثر نوع، محل و ابعاد بازشو بر رفتار دال بتنی مجوف پیشتنیده

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در عمران، معماری، مدیریت شهری و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ENGIN08_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 424
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا عباس پور

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران سازه، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی احرار

ملک محمد رنجبر تکلیمی

دانشیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه گیلان،رشت،ایران

چکیده

استفاده از دالهای مجوف که بازشوهایی در امتداد محور طولی خود دارند یکی از روشهای موثر در سبک سازی، کاهش حجم بتن-ریزی، هزینه و وزن سازه و در نتیجه دست یافتن به مقاطع با ابعاد کوچکتر است. متغیرهایی نظیر نوع بازشو (دایره ای، مربعی و مستطیلی) و محل قرار گیری بازشو( وسط و گوشه دال) و ابعاد آن در نحوه شکست و ظرفیت باربری دال مجوف بتنی پیش تنیده تاثیرگذار می باشند.دال مجوف پیش تنیده انتخاب شده برای صحت سنجی دارای ابعاد ۴۱۰۰ ۱۲۰۰ ۱۶۰ میلیمتر و تحت بارگذاری خمش چهار نقطه ای میباشد.دال مجوف پیش تنیده با ابعاد بازشو ۲۵۰ ۲۵۰ میلیمتر توسط نرم افزار ABAQUS مدلسازی گردید. پس از بدست آوردن تطابق مناسب بین نمونه آزمایشگاهی و عددی متغیرهای معرفی شده درنظر گرفته شد. نتایج نشان دادکه میزان ظرفیت باربری در دال با بازشو مربعی به طول ضلع ۲۵۰ میلیمتر و در سمت چپ دال به میزان % ۲۸/۲ نسبت به نمونه بدون بازشو کاهش یافته است. همچنین تغییرمکان در دال با بازشو مربعی به طول ضلع ۲۵۰ میلیمتر و در سمت چپ دال به میزان % ۶۴ نسبت به نمونه بدون بازشوکاهش مییابد. وجود بازشو مربعی به طول ضلع۳۵۰ میلیمتر در وسط ظرفیت باربری بیشتری به میزان % ۳۷/۳ رانسبت به بازشو مربعی در سمت چپ دال نشان داد. با افزایش ابعاد بازشو مربعی در سمت چپ دال مجوف پیش تنیده از ۲۵۰ به ۳۵۰میلیمتر میزان باربری %۱۵ کاهش می یابد. همچنین با تبدیل بازشو مربعی به مستطیلی در وسط دهانه ظرفیت باربری و تغییر مکان به میزان % ۲/۲ و % ۴/۲ کاهش مییابد. بازشو دایرهای در سمت چپ دال مجوف پیش تنیده ظرفیت باربری و تغییرمکان را بیشتر از دال مجوف پیش تنیده با بازشو مربعی در سمت چپ دال نشان میدهد.

کلیدواژه ها

دال بتنی مجوف پیشتنیده ، نوع بازشو (دایره ای، مربعی و مستطیلی) ، موقعیت قرار گیری بازشو ، مدل اجزا محدود.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.