سنجش میزان اجرای خط مشی های حمایتی دولت از شرکت های دانش‎بنیان (مطالعه موردی: استان های فارس، خراسان رضوی، گیلان و هرمزگان)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت دولتی، دوره: 9، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JIPAT-9-3_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 213
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامحسین عباسپور

دانشجوی دکتری مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران

سنجر سلاجقه

دانشیار، گروه مدیریت دولتی،دانشگاه آزاداسلامی کرمان،ایران

فرزانه بیگ زاده عباسی

استادیار گروه مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران

ایوب شیخی

استادیار،گروه آمار،دانشگاه شهید باهنرکرمان،ایران

چکیده

پژوهش حاضر با هدف سنجش میزان اجرای­ خط­مشی­های حمایتی دولت از شرکت های دانش­بنیان و بررسی رابطه آن با تجاری‎سازی اختراعات انجام شده است. روش پژوهش از نوع توصیفی همبستگی و­ جامعه آماری آن، متشکل از ۱۳۱ شرکت بوده ­است. داده­ها با روش­های تحلیل همبستگی، رگرسیون چندگانه، معادلات ­ساختاری و فنون آمار توصیفی، تحلیل شده اند­. نتایج نشان داد میانگین میزان اجرای خط­مشی­های حمایت ­مالی دولت از شرکت ها ۵/۶۰ درصد، مقدار متوسط آن برابر با ۱۲۴۵ میلیون ­ریال، وضعیت اجرای خط­مشی­های­ حمایت غیرمالی ضعیف و مقدار آن در مقیاس لیکرت برابر۶۳/۲ بوده است. همچنین بین اجرای خط­مشی های حمایتی با عملکرد آنها در زمینه تجاری‎سازی­ اختراعات، همبستگی مثبت و معنا­داری وجود­ دارد. بر اساس نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه ۳/۳۷ درصد تغییرات در عملکرد تجاری‎سازی اختراعات، به متغیرهای اجرای خط­مشی­های حمایت مالی و غیر­مالی مربوط می­شود و حمایت­های ­مالی، مانند کاهش سود تسهیلات، وام­­های بدون بهره و بلندمدت، معافیت مالیاتی و حمایت­های غیرمالی مانند امنیت سرمایه­گذاری، شفافیت قوانین مالکیت­ فکری، روابط بین­المللی، آموزش منابع ­انسانی و کمک های بازاریابی، به ترتیب بیشترین تاثیر را بر عملکرد تجاری‎سازی اختراعات داشته اند.

کلیدواژه ها

اجرای خط مشی, تجاری‎سازی اختراعات, خط مشی های حمایت مالی , خط‎مشی های حمایت غیرمالی, شرکت های دانش بنیان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.