استفاده از منطق فازی در زمان‌بندی تقاطع‌های چراغ‌دار

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی تحقیق در عملیات ایران
  • کد COI اختصاصی: ICIORS01_145
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 974
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمهدی زهرایی

کارشناس ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

حسن جوانشیر

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

چکیده

رشد جمعیت، توسعه کاربری‌ها و بالا رفتن مالکیت وسایل نقلیه در شهرها، موجب افزایش روز افزون تقاضای سفر و حجم وسایل عبوری از معابر شهری شده است. مساله زمان سفر در شبکه معابر شهری به دلیل افزایش تراکم، یکی از مهم‌ترین مسائل کلان شهرهاست. با توجه به اینکه بخش عمده‌ای از زمان سفرمربوط به زمان تاخیر در تقاطع‌هاست، پرداختن به مساله روش‌های کنترل تقاطع‌ها از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. روش‌های کنترل هوشمند نوین که رفته رفته بر تنوع وتوانایی آنها افزوده می‌شود، نتیجه سرمایه گذاری در مطالعه نحوه کنترل تقاطع‌های چراغ‌دار است. استفاده از منطق فازی به عنوان مبنای کنترل در مسائل مهندسی، از سابقه مناسبی برخوردار است. در این پژوهش روشی برای کنترل فازی‌ تقاطع‌های چراغ‌دار پیشنهاد شده است. به منظور ارزیابی الگوریتم پیشنهادی در مقایسه با الگوریتم زمان‌بندی ثابت در تقاطع‌ها، یک تقاطع به عنوان مطالعه موردی انتخاب شده و نتایج مدل‌سازی به وسیله کنترل با روش الگوریتم فازی پیشنهاد شده با نتایج مدل‌سازی توسط الگوریتم زمان‌بندی ثابت، مقایسه و مورد بررسی قرار گرفت. برای ارزیابی روش‌های جدید کنترل، نیاز به محیطی برای آزمایش این روش‌ها است. برای انجام این مطالعه نرم‌افزار شبیه‌سازAIMSUN NG مورد استفاده قرار گرفت. آزمایش‌های گوناگون در محیط شبیه‌ساز نشان می‌دهد که برای حجم‌های مختلف و شرایط متفاوت، اجرای این الگوریتم می‌تواند بهبود قابل توجهی را در میزان کاهش تاخیر تقاطع نسبت به الگوریتم کنترل از پیش زمان‌بندی شده داشته باشد

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.