تاثیر کاربرد راهبرد داستان تاریخی بر پیشرفت تحصیلی در درس تاریخ: یک پژوهش آزمایشی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: سومین همایش ملی آموزش تاریخ
  • کد COI اختصاصی: NCHE03_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 293
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید نیسی

مدرس دانشگاه فرهنگیان شوش دانیال (ع)

احمد چنانی

سرپرست دانشگاه فرهنگیان شهرستان شوش دانیال

چکیده

مدارسی که پرچم دار روش تلقین موضوعات درسی توسط معلم و از برکردن مطالب توسط دانش آموز هستند، موجبات کسالت و یکنواختی ذهنی را برای فراگیران درس تاریخ فراهم نموده و پیشرفت تحصیلی آنان را به چالش کشیده اند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر داستان تاریخی بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پسر در دروس تاریخ کتاب درسی مطالعات اجتماعی پایه ی هشتم دوره ی اول متوسطه بود. جامعه آماری دبیرستان های پسرانه دوره ی اول متوسطه آموزش وپرورش منطقه ی شاوور و روش نمونه گیری نیز نمونه گیری در دسترس که شامل ۶۰ دانش آموز پسر بود؛ ۳۰ نفر از آنان گروه آزمایشی و ۳۰ نفر دیگر گروه کنترل را تشکیل دادند. برای ابزار اندازه گیری یک آزمون پیشرفت تحصیلی درس تاریخ متشکل از آیتم های چندگزینه ای طراحی شد. طرح آزمایشی پس آزمون با گروه کنترل اجرا گردید و تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار spss و روش های آماری خی دو و آزمون T و ضرایب همبستگی پیرسون و اسپیرمن براون انجام شد. میانگین پیشرفت تحصیلی در درس تاریخ دانش آموزان پسر آموزش دیده با روش داستان تاریخی بیشتر از میانگین پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پسر آموزش دیده با روش های تدریس جاری و سنتی بود. کاربرد سبک داستان تاریخی به ایجاد تعامل اجتماعی بین مدرسه و دانش آموزان از یک سو و بین خود دانش آموزان از سوی دیگر کمک می کند؛ این امر به نوبه ی خود مهارت های ارتباطی را به صورت خودکار توسعه می دهد. علاوه بر این، روش داستان تاریخی با جلب توجه و تحریک فرایندهای ذهنی دانش آموزان، انگیزه ی یادگیری را ایجاد و درنتیجه سطح پیشرفت تحصیلی دانش آموزان را در درس تاریخ ارتقا می دهد.

کلیدواژه ها

درس تاریخ، داستان تاریخی، متوسطه اول، روش تدریس، راهبرد داستان.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.