شناسایی و بررسی روابط درونی بین عوامل مدیریت کنش حسابگرانه در دانشگاه علوم دریایی امام خمینی(ره)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه آموزش علوم دریایی، دوره: 9، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_MST-9-1_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 268
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا محمدپور

دانشجوی دکتری تخصصی مدیریت دولتی گرایش رفتار سازمانی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس

داود کیاکجوری

عضو هیات علمی گروه مدیریت دولتی ، واحد چالوس ، دانشگاه آزاد اسلامی ، چالوس ، ایران

محمد جواد تقی پوریان گیلانی

عضو هیات علمی گروه مدیریت دولتی ، واحد چالوس، دانشگاه آزاد اسلامی ، چالوس ، ایران

قربانعلی آقااحمدی

عضو هیات علمی گروه مدیریت دولتی ، واحد چالوس ، دانشگاه آزاد اسلامی ، چالوس ، ایران

چکیده

این تحقیق با هدف شناسایی و بررسی روابط درونی بین عوامل مدیریت کنش حسابگرانه در دانشگاه علوم دریایی امام خمینی (ره) صورت گرفته است. ازنظر دسته بندی تحقیقات برحسب هدف، یک تحقیق کاربردی می باشد که به صورت آمیخته انجام شد .در مرحله کیفی با مطالعه مستندات و مقالات مرتبط با موضوع که بیش از صدمقاله را دربرداشت بعد از اشباع نظری ۴۲ مولفه شناسایی شد و در مرحله بعد با استفاده از تکنیک دیمتل روابط بین معیارها مورد بررسی قرار گرفت. جامعه آماری تحقیق برای پرسشنامه دیمتل تعداد ۱۴ نفر از خبرگان و اساتید دانشگاه را شامل شده است که به روش گلوله برفی برگزیده شدند و پرسشنامه خبرگان در میان آن ها پخش شد. بر اساس مطالعات صورت گرفته معیارهای اصلی تحقیق شامل ۲۷ معیار نظریه بازی ها؛ انتخاب عمومی؛ اصالت فایده / هزینه فایده؛ منفعت گرایی / سود گرایی؛ رفتار سازمانی؛ حسابگرانه/ حسابگری؛ رفتار سیاسی؛ رفتار فرصت طلبانه؛ رفتار تعاملی؛ رفتار اجتماعی؛ رفتار برنامه ریزی شده؛ فردگرایی خودخواهانه؛ ماکیاولیسم؛ قدرت؛ نفوذ؛ خودشیرینی، تملق، چاپلوسی؛ اخلاق حرفه ای؛ نظام ارزشی/ انتظار ارزشی؛ انگیزش شغلی؛ پاداش؛ پیشرفت؛ ارتقاء شغلی؛ وظایف شغلی؛ امنیت شغلی؛ مزیت رقابتی؛ عدالت سازمانی و کنش می باشد. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از رویکرد دیمتل صورت گرفته است. بر اساس نتایج تحقیق اثبات شد، معیار رفتار فرصت طلبانه از تاثیرگذاری و تعامل بیشتری و نیز معیار فردگرایی خودخواهانه از میزان تاثیرپذیری بیشتری در کنش حسابگرانه برخوردار است.

کلیدواژه ها

کنش حسابگرانه, دانشگاه علوم دریایی امام خمینی (ره), روابط درونی, تکنیک دیمتل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.