مبانی نظری بارور سازی ابرها

  • سال انتشار: 1382
  • محل انتشار: فصلنامه اطلاعات جغرافیایی ( سپهر)، دوره: 12، شماره: 47
  • کد COI اختصاصی: JR_SEPEHR-12-47_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 162
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کمال امیدوار

عضو هیات علمی دانشگاه یزد

چکیده

این تحقیق با هدف معرفی مبانی نظری بارورسازی ابرها انجام شده است. ابتدا اهمیت موضوع باروری ارائه شده و سپس منشا هسته های تراکم ابر(CCN)، هسته های طبیعی یخی(IN)، انواع باروری، مکانیسم های رشد قطرک های ابر و عامل باروری مورد بحث قرار گرفته است . نتایج مطالعه نشان می دهد که بشر از طریق اجرای عملیات بارورسازی ابرها می تواند از لحاظ تعداد و نوع هسته های تشکیل بارش به طبیعت کمک نماید. براساس قوانین فیزیک ابر، بارورسازی ابرها امکان پذیراست. با استفاده از تکنولوژی تلقیح مصنوعی ابرها می توان ذرات بسیارریز یدید نقره یا مواد دیگری را که می توانند همان نقش بلورهای یخ طبیعی (هسته های انجماد) را ایفا کنند به هر میزان تولید و به ابر رسانید و سازوکار فرایند برژون را تسریع بخشید و به این طریق بارش را افزایش داد.

کلیدواژه ها

بارور سازی ابرها, فیزیک ابر, هسته های یخ ساز, افزایش بارش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.