فرآوری فسفات های رسوبی و کم عیار منطقه دلیر به روش فلوتاسیون
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: فصلنامه علوم زمین، دوره: 22، شماره: 85
- کد COI اختصاصی: JR_GSJ-22-85_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 373
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد فرآوری، دانشکده مهندسی معدن، متالورژی و نفت، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران
استاد دانشکده مهندسی معدن، متالورژی و نفت دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران
کارشناس ارشد گروه فرآوری مواد، سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، تهران، ایران
چکیده
در این تحقیق، فرآوری فسفات های رسوبی منطقه دلیر به منظور کاهش میزان کانی های باطله مانند کربنات ، سیلیکات و افزایش عیار P۲O۵ مورد بررسی قرار گرفت. طبق مطالعات خواص سنجی، کانی فسفات موجود در کانسنگ، از نوع کانی رسوبی و کلوفان است که کلسیت و کوارتز، عمده باطله آن را تشکیل می دهند و عیار P۲O۵در نمونه های اولیه ۹۹/۱۱% بود. بر اساس مطالعات انجام شده با روش های دانه شماری با میکروسکوپ نوری و غرق و شناورسازی درجه آزادی کانی آپاتیت حدود ۱۴۰ میکرون حاصل شد. نتایج آزمایش های فلوتاسیون بدون پیش فرآوری نشان داد که فلوتاسیون بدون پیش تغلیظ امکان پذیر نیست. به همین دلیل نمونه فسفاته را ابتدا تکلیس و سپس سایش و پس از حذف اکسید های کلسیم و منیزیم، با روش فلوتاسیون آنیونی – کاتیونی مورد پرعیارسازی قرار گرفت. میزان نرمه در بخش های خردایش و سایش ۵/۲۳% از کل با توزیع حدود ۵/۱۴% P۲O۵ به دست آمد. پس از فلوتاسیون عیار، محصول نهایی به بیش از ۳۱% P۲O۵ با بازیابی حدود ۶۲% رسید. در پایان، ساختار (فلوشیت) پیشنهادی آزمایشگاهی ارائه شد.کلیدواژه ها
فسفات, تکلیس, سایش و فلوتاسیوناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.