اهمیت گردشگری مذهبی در اسلام
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی مدیریت گردشگری و توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: TMSD01_036
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3667
نویسندگان
عضو هیئت علمی گروه جغرافیای سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت
دانشجویان کارشناسی ارشد جغرافیای سیاسی
چکیده
گردشگری مذهبی یکی از رایج ترین گردشگری درسراسرجهان است که سابقه آن به قرون و اعصار گذشته مرتبط می گردد مدارک و اسناد تاریخی موجود از تمدنهای کهن بین النهرین مصر ایران هند چین و نیز آثار و قراین به جاماندها ز روزگار پیش از تاریخ حکایت از سفرهای زیارتی انسانهای متعددی دارد که از دیرباز به منظورانجام فرایض دینی و مذهبی مسیرهای طولانی را جهت مقصد زیارت طی میکردندو شاید به دلیل مخاطرات فراوان به مقصد نمی رسیدند به این ترتیب در مقاله ی حاضر ضمن تبیین مقوله ی گردشگری مذهبی و اهمیت آن در دین اسلام به خصوص درمذهب شیعه این سوال مطرح است که عوامل تاثیر گذار برتوسعه گردشگری مذهبی کدامند؟ با این فرض که گردشگری مذهبی ریشه در فرهنگ و ایدئولوژیانسان دارد و علیرغم دشواریهای جغرافیایی اقتصادی و سخت گیری های سیاسی که این پدیده همواره با آن مواجه بوده هرگز متوقف نگردید. دراین میان مسلمانان نیز بنا به فرامین قرآنی و مذهبی که ائمه اطهار ع درمورد اهمیت گردشگری داشته اندهمواره مبادرت به گردشگری مذهبی را ضروری دانسته و دشواریهای زیادی را دراین راه متحمل شده اند اما یافته هایتحقیق حاکی از توسعه و پیشرفت انگیزه گردشگری درنزدمسلین می باشد.کلیدواژه ها
گردشگری مذهبی، زیارت، شیعه، فرامین قرآنیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.