بررسی توانایی جذب فلزات مس، کادمیوم و سرب توسط باکتریهای جاذب، منطقه مورد مطالعه دریاچه سد ماملو

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: شرکت سهامی آب منطقه ای تهران
  • کد COI اختصاصی:
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1156
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

عباس اخوان سپهی

پریزاد شائقی

چکیده

< p> منابع آب برای انسان اهمیت بالایی دارد. بنابراین با توجه به افزایش آلودگیهای صنعتی و ورود آنها به منابع آب، تصفیه این منابع نقشی حیاتی در زندگی انسان یافته است. یکی از این آلودگیهای مهم، ۰ فلزات سنگین و یکی از روشهای نوین برای پالایش آب از این فلزات روش زیستی است. در این پژوهش کلونیهای باکتری از پنج نقطه از دریاچه سد ماملو جداسازی و بررسی شد. نمونهبرداری طی چهار فصل انجام و غلظت اولیه فلزات مس، کادمیوم و سرب توسط دستگاه جذب اتمی به روش کوره گرافیتی در حد میکروگرم بر لیتر اندازهگیری شد. سپس کلونیهای باکتری از دریاچه سد ماملو که مقاومت بیشتری نسبت به بالاترین غلظت نیترات مس، کادمیوم و سرب داشتند جداسازی و بررسی شد. شناسایی کلونیها با روشهای معمول باکتری شناسی نظیر رنگآمیزی گرم و آزمونهای بیوشیمیایی انجام شد. حداقل غلظت مهارکننده رشد و حداقل غلظت کشندگی جدایه ها در برابر فلزات مس، کادمیوم و سرب با روش تهیه رقت در ماکرودایلیوشن تعیین گردید. جهت مطالعه جذب زیستی از کلونیهای مقاوم به بالاترین ۹۹ %( مربوط به / غلظت فلزات مس، کادمیوم و سرب استفاده گردید. نتایج نشان داد بیشترین میزان درصد جذب ) ۳۶ فلز مس در زمان ۰۴۰ دقیقه با غلظت ppb ۱۱ %( مربوط به فلز سرب در زمان ۳۰ / ۰۰۰ و کمترین میزان جذب ) ۹۹ دقیقه و غلظت ppb ۱۰۰ بود. همچنین نتایج شناسایی مولکولی جدایه به روش الکتروفورزیشن غلظتی دناتوره انجام شد و مشخص شد باکتری مورد نظر در جذب فلزات سنگین بیشترین شباهت را با Pseudomonas دارد.< /p>

کلیدواژه ها

فلزات سنگین، آلودگی، سد ماملو، جذب زیستی، Pseudomonas

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.