مقایسه دیدگاه جوامع محلی نسبت به اثر گذاری اجرای پروژه ترسیب کربن بر بهبود وضعیت مراتع

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و هشتمین همایش ملی مرتعداری ایران
  • کد COI اختصاصی: RRMI08_146
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 422
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ع ظهرابی

دانشجوی کارشناسی ارشد مرتع داری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

ح یگانه

استادیار و عضو هیئت علمی، گروه مرتع داری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

ح بارانی

دانشیار و عضو هیئت علمی، گروه مرتع داری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

م عظیمی

استادیار و عضو هیئت علمی، گروه مرتع داری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

توانمندسازی جوامع محلی یکی از مهمترین بخش های طرح های مشارکتی در مدیریت منابع طبیعی به شمار می رود. مشارکت مردم در هر پروژه ای ضامن اجرا و پایداری آن در پروژه است و این مسئله در حفاظت از منابع طبیعی از اهمیت بیشتری برخوردار می باشد. این تحقیق به مقایسه دیدگاه جوامع محلی نسبت به اثرگذاری اجرای پروژه ترسیب کربن بر بهبود وضعیت مراتع در منطقه ترسیب کربن گوریان خراسان شمالی می پردازد. با توجه به جامعه آماری تحقیق، ۲۴۸ نفر از اعضای خانوار روستاهای مورد مطالعه، بر اساس جدول کرجسی مورگان به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. به طوری که ۱۹۷ پرسشنامه وارد تجزیه و تحلیل شد. نمونه گیری به صورت تصادفی طبقه بندی شده انجام گرفته است. نتایج حاکی از آن بود، افرادی که در خانوارهای با اندازه بزرگ تر زندگی می کردند، به دلیل مشارکت تعداد بیشتری از اعضای خانواده در فعالیت های اجرایی پروژه ترسیب کربن، آن را بر بهبود وضعیت مراتع موثرتر دانسته اند. این در حالی است که افرادی با سابقه بالای دامداری و کشاورزی و کسانی که سطح اراضی کشاورزی بیشتری داشتند، اجرای پروژه ترسیب کربن را بر روند بهبود وضعیت مراتع اثرگذارتر دانسته اند. این یافته نشان از آن دارد که دامداران و کشاورزان با دانش بومی بالا و تجربه چندین ساله با محیط درونی و بیرونی، به فعالیت های اجرایی پروژه ترسیب کربن اعتقاد بیشتری داشتند.

کلیدواژه ها

جوامع محلی، مراتع، دامدار، جنسیت، کشاورز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.