تخمین شاخص سطح برگ با استفاده از ترکیب تصاویر لندست ۸ با باند پانکروماتیک در مناطق اکولوژیکی استان اردبیل
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی و هشتمین همایش ملی مرتعداری ایران
- کد COI اختصاصی: RRMI08_107
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 207
نویسندگان
دانشجوی دکتری مرتعداری، دانشگاه محقق اردبیلی
استاد، عضو پژوهشکده مدیریت آب، دانشگاه محقق اردبیلی
دانشیار، عضو پژوهشکده مدیریت آب، دانشگاه محقق اردبیلی
استادیار، عضو پژوهشکده مدیریت آب، دانشگاه محقق اردبیلی
دانشیار، دانشگاه صنعتی اصفهان
دانشجوی دکتری مرتعداری، دانشگاه محقق اردبیلی،
چکیده
محاسبه شاخص سطح برگ (ALI) در مناطق وسیعی چون استان اردبیل ضرورت دسترسی به تصاویر با دقت بالا به منظور بررسیتغییرات پوشش گیاهی و نیز ویژگی های بوم شناختی مناطق بحرانی را مورد تاکید قرار می دهد. به همین منظور، در تحقیق حاضر، LAI برای برخیاز مناطق اکولوژیکی مهم استان اردبیل با استفاده از از تکنیک ادغام تصاویر ماهوارهای لندست ۸ با باند پانکروماتیک بر اساس الگوریتم Gram-schmidt تخمین زده شد. در این راستا، LAI با استفاده از شاخص های گیاهی مستخرج از تصاویر ماهوارهای لندست ۸ ادغام شده، شامل شاخص پوشش گیاهی ارتقاء یافته (EVI) و شاخص پوشش گیاهی استاندارد (NDVI) محاسبه شده در نرم افزار ENVI برآورد شد. همچنین، از روش جدیدمیدانی شامل دستگاه پرتابل Laipen LP ۱۰۰به منظور ارزیابی صحت شاخص های سنجش از دوری استفاده شد. بر این اساس، میزان LAI در ۱۰ منطقه اکولوژیکی مختلف در سطح استان با اندازه گیری های میدانی در ۸۲۲ نمونه با تفکیک فرم های رویشی به درخت، درختچه و بوته ای در ماههای خرداد و تیر ۱۳۹۹ بررسی شد. میزان LAI برآورد شده به کمک شاخص های گیاهی EVI و NDVI به ترتیب در خرداد به میزان ۱/۲۸ تا ۱/۷۰، ۲/۲۶ تا ۴/۱۱ و در تیر ۰/۳۳ تا ۱/۹۲، ۰/۸۴ تا ۴/۲۵ و همچنین میزان LAI تخمین شده توسط دستگاه LanPen LP ۱۰۰ بین ۲/۶ تا ۵/۳ در خرداد با فرم های رویشی درختچه و بوته و بین ۳/۶ تا ۵/۸ در تیر با فرم رویشی درختی متغیر بوده است. نتایج پژوهش حاضر در مدیریت موثرپوشش گیاهی و استفاده صحیح از زمین در استان اردبیل و سایر مناطق مشابه قابلیت کاربرد دارند.کلیدواژه ها
ابزارهای نوین پایش، تغییرات فضایی، تنوع اکولوژیکیمقالات مرتبط جدید
- بررسی مدیریت چرای بومی عشایر طایفه شش بلوکی در استان فارس
- هوشمند سازی روستایی
- تاثیر بیوچار واسید هیومیک بر قابلیت دسرسی عناصر پر مصرف در خاک های مناطق روستایی شهرستان در میان، خراسان جنوبی
- بررسی اثر منابع مختلف زئولیت بر pH و کینتیک تخمیر منابع مختلف کربوهیدرات و پروتئین به روش آزمایشگاهی
- بررسی تنوع زیستی رویشگاه های سماق در رابطه با برخی عوامل محیطی. مطالعه موردی رشته کوه های بینالود
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.