استفاده از رویکرد پرومناد در فضای داخلی در جهت ایجاد سکانس های فضایی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار و عمران شهری
  • کد COI اختصاصی: NCSDUS11_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1887
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینا مهراد منش

کارشناس ارشد معماری، گرایش معماری داخلی، موسسه آموزش عالی دانش پژوهان

غزل فرجامی

چکیده

معماری و سینما هنرهایی هستند که طراحی مبتنی برسکانس ومجاورتهای فضایی، بنیان ساختاریشان را تشکیل می دهد. در معماری، ناظر، در میان یکسری پدیده ها که آن ها را به صورت سکانس مشاهده و حرکت می دهند، اما تماشاگر فیلم از سایتهای فیلمیک که به صورت سکانسی از جلوی چشمانش میگذرند، در ذهن خود یک «مسیر» ایجاد می کند. در سینما نیز همچون معماری، مخاطب با سیلان تصاویر و فضاها روبرو می گردد و دریافت در عین عدم تمرکز، وضعیتی که به صورت فزاینده در حال برجسته شدن در همه ی حیطه های هنر بوده و نشان از تحولات ژرفی در حوزه ی ادراک دارد، بهترین عرصه عمل خود را در سینما می یابد. معماری پرومناد، ابزاری برای تولید فضای معماری، با در نظرگرفتن تجربه ادراک فضایی مخاطب متحرک در بنا، هنگام فرایند طراحی است. لوکوربوزیه ایده معماری پرومناد خود را از شرحی که چویسی بر آکروپولیس نگاشته بود، وام گرفت. تحلیل چویسی از تجربه معماری در محور، بنیان معماری پرومناد لوکوربوزیه را تشکیل می دهد، جایی که معماری، کنترل مناظر و تجربه های فضایی است که در ارتفاع پنج پا و شش اینچ». در این الگو، «حرکت ناظر» به مثابه مهم ترین مولفه در ادراک فضا عمل می نماید، و ادراک معماری تنها با حضور کالبدی مخاطبی معنا می یابد که در حرکت و پرسه زنی به گونه ای روایت مند و سکانسی ، همچون تماشاگر فیلم، در فضایی حرکت میکند که طراح با در نظر گرفتن ارتفاع دید ناظرو تصور دید سه بعدی ناظر وآنچه در هر قسمت از مسیر پیش روی ناظر قرار میگیرد, سکانس های فضایی مد نظر طراح بوده که فضاها را به یکدیگر پیوند می دهد و به معماری ماهیتی زمان مند و سینمایی می بخشد.

کلیدواژه ها

سکانس فضایی، فضای داخلی، معماری پرومناد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.