مقایسه نسبت قدرت عضلات همسترینگ به چهارسر و شلی مفصلی زانو در مردان وزنان ورزشکار و غیر ورزشکار

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی تازه های پژوهش در علوم ورزشی
  • کد COI اختصاصی: SPORTC05_150
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 681
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد میرزا حسینی

کارشناس ارشد آسیبشناسی ورزشی و حرکات اصلاحی

الهام مهرجو نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازاریابی ورزشی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

رقیه قلی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازاریابی ورزشی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

سیدبهزاد جاوید

دانشجوی کارشناسی ارشد آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران

بهنام خلیل مقدم

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازاریابی ورزشی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

چکیده

هدف اصلی این پژوهش مقایسه قدرت نسبی گروه عضلات همسترینگ به گروه عضلات چهار سر ران و میزان شلی مفصلی زانو درم ردان وزنان ورزشکار و غیر ورزشکار بود. بدین منظور ۲۰ نفر زن ورزشکار سالم در این تحقیق شرکت کردند. از دستگاه دینامومتر ایزوکنتیک بایودکس II جهت اندازه گیری حداکثر گشتاور عضلات چهارسر در سرعتهای زاویه ای ۶۰ و ۱۸۰ درجه بر ثانیه و از دستگاه لقی سنج شریف جهت اندازه گیری میزان شلی مفصلی زانو استفاده شد. از روش آماری t مستقل جهت تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که، بین مردان وزنان ورزشکار در قدرت نسبی گروه عضلات همسترینگ به چهارسر تفاوت معنیداری مشاهده نشد وزنان ورزشکار در مقایسه با زنان غیر ورزشکار میزان نسبت بالاتری از قدرت عضلات همسترینگ به چهارسر نشان دادند اما بین مردان ورزشکار و غیر ورزشکار در قدرت نسبی گروه عضلات همسترینگ به چهارسر تفاوت معنیداری در سطح معنیداری %۹۵ مشاهده نشد. در دیگر متغیر تحقیق حاضر نتایج به دست آمده ازاین قرار بود که، میزان شلی مفصلی در زنان و غیر ورزشکاران بیشتر از مردان و ورزشکاران بود. بر اساس نتایج تحقیق به نظر میرسد نسبت قدرت عضلات همسترینگ به چهارسر بیشتر تحت تاثیر ورزش باشد تا جنسیت. بنابراین احتمالا تمرینات ورزشی خصوصا تمرینات پلایومتریک میتواند باعث بالا رفتن این نسبت شود.

کلیدواژه ها

نسبت قدرت، عضلات همسترینگ، عضلات چهارسر، شلی مفصلی زانو.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.