بررسی و مقایسه توزیع عدم فعالیت ورزشی، ورزش آماتور و حرفه ای مبتنی بر جنسیت

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی تازه های پژوهش در علوم ورزشی
  • کد COI اختصاصی: SPORTC05_093
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 738
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا آقایی خواجه شاهی

کارشناسی روانشناسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه ملایر، ملایر، همدان

صغری رمضانی

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات بندر عباس، هرمزگان، ایران.

امیرحسین مجیدی

کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، دانشگاه علامه جعفری، رفسنجان، ایران

صغری باقرپور

کارشناسی روانشناسی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

چکیده

هدف پژوهش پیشرو مقایسه توزیع عدم فعالیت ورزشی، ورزش آماتور و حرفه ای مبتنی بر جنسیت بود. روش پژوهش پیشرو توصیفی از نوع زمینهیابی است. جامعه آماری آن تمامی مردم ساکن در کشور ایران بودند که از این جامعه و به شیوه نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای ۶ مرکز استان انتخاب شدند (هر شهرستان ۵۰۰ آزمودنی) سپس سعی شد مبتنی بر فراوانی جنسیت و ردهی سنی در هر شهر یا شهرستان این سوال از افراد پرسیده شود که: آیا ورزش میکنید؟. این سوال دارای سه گزینه شامل خیر - بله در حد آماتور - بله در حد حرفه ای بود. همچنین از سوی دیگر، به دلیل شیوع ویروس کرونا، سرعت دهی در جمعآوری داده ها و نیز دسترسی آسانتر به افراد، این سوال در فضای مجازی از آنها پرسیده شد. نمونه به صورت کلی شامل ۲۹۰۲ آزمودنی بود. نتایج نشان داد در مردها ۴۱۷ نفر (۴۶/۸۰) عدم فعالیت روزشی، ۳۳۹ نفر (۳۸/۰۵) ورزشکار آماتور، و ۱۳۵ نفر (۱۵/۱۵) ورشکار حرفه ای میباشند. همچنین در خانمها ۱۲۱۹ نفر (۶۱/۷۲) عدم فعالیت ورزشی، ۶۰۲ نفر (۳۰/۴۸) ورزشکار آماتور، و ۱۵۴ نفر (۷/۸۰) ورزشکار حرفه ای هستند. به صورت کلی نیز ۱۶۳۶ نفر از آزمودنیها (۵۷/۰۸) عدم فعالیت روزشی، ۹۴۱ نفر (۳۲/۸۳) ورزشکار آماتور و ۲۸۹ نفر (۱۰/۰۸) ورزشکار حرفه ای محسوب میشوند. همچنین در نگاهی کلیتر، ۷۵۶ نفر از خانمها (۳۸/۲۸)، ۴۷۴ از آقایان (۵۳/۲۰) و ۱۲۳۰ نفر از آزمودنیها (۴۲/۹۲) فعالیت ورزشی داشتند. بنابراین با توجه به آمارها، سیاستگذاری، برنامه ریزی و اقدام جهت افزایش تمایل ایرانیان به فعالیت ورزشی به صورت عمومی و حرفه ای به ویژه برای خانمها جدی به نظر میرسد چراکه فعالیت ورزشی و شادابی جسمانی با سلامت روانی و کاهش بیماریها همبسته است و در نهایت میتواند شادابی جامعه را افزایش دهد و در پیشرفت آن نقش موثری داشته باشد.

کلیدواژه ها

ورزش، آماتور، حرفه ای ، جنسیت.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.