بررسی همرفت پخش دوگانه در تمگه هرمز با استفاده از مدل سه بعدی کوهرنس
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: سیزدهمین همایش صنایع دریایی
- کد COI اختصاصی: NSMI13_065
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1649
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه هرمزگان
دانشیار دانشگاه اصفهان
استادیار دانشگاه هرمزگان
دانشیار دانشگاه هرمزگان
چکیده
در این مطالعه به بررسی همرفت پخش دوگانه در تنگه هرمز که عامل ایجاد لایه های شیب دار در این منطقه ی جبهه ای شده و به لایه های بین جبهه ای معروفند می پردازیم. دو مولفه گرما و شوری موجب چینه بندی چگالی می شوند و گرما حدود صد برابر سریع تر از شوری، توسط پخش مولکولی پخش می شود که این خود عامل اصلی ایجاد همرفت پخش دوگانه در محیط های دریایی است. در این تحقیق از مدل سه بعدی و هیدرودینامیکی کوهرنس استفاده شده است که در آن معادله پیوستگی، معادلات ناویر استوکس در سه بعد و معادلات انتقال شوری و دما به روش جداسازی به هنگام می شوند. در مدل از مختصات دکارتی برای راستای افقی و از مختصات سیگما با 10 لایه برای راستای قائم استفاده شده است. شرایط مرزی اعمال شده شامل تغییرات دما، شوری و اعمال مولفه های جزر و مدیM2 ,S2, O1,K1 برای مرز باز دریا در مدل به کار گرفته شده است. همچنین پارامترهای میانگین شده ماهیانه جوی (سرعت و سرعت باد، دمای هوا، بارش، رطوبت نسبی و پوشش ابر) در مدل اعمال شده. مدل مذکور را برای مدت 5 سال در کل خلیج فارس اجرا کرده تا طی آن مشخصات فیزیکی آب مثل گرما و شوری به همراه دیگر خواص توده آب به یک چرخه پایدار برسند. سپس برای یک سال آخر بردارهای جریان سطحی در هر چهار فصل و همچنین پروفایل دما و شوری را در سه لایه رسم و با بررسی و مقایسه آنها به بررسی همرفت پخش دوگانه در تنگه هرمز پرداخته ایم.که شواهد گویای همرفت پخش دوگانه نوسانی یا پخشی در فصل زمستان است. پیش بینی های به عمل آمده توسط مدل با مشاهدات میدانی در تنگه هرمز مقایسه شده که دارای توافق بسیار خوبی هستند. ساختار لایه ای ایجاد شده توسط همرفت پخش دوگانه روی انتشار صوت در این محیط های دریایی نیز تأثیر می گذارد.کلیدواژه ها
تنگه هرمز ، خلیج فارس ، مدلسازی عددی ، همرفت پخش دوگانهمقالات مرتبط جدید
- طراحی وساخت فیکسچرهای کنترلی وپانل گیج ( برمبنای تلرانسهای هندسی)
- تحلیل گازهای خروجی محصولات احتراق از پکیج های هرماتیک و تاثیر دودکش در پایین آوردن مقدار منواکسید کربن (CO)
- شکل دهی الکترومغناطیسی برای ورق های فلزی نازک جهت استفاده در صنایع خودرو و صنعت هوایی
- تاثیر متقابل پارامترهای موثر بر کیفیت لوله های مسی بدون اکسیژن تولید شده توسط فرآیند ریخته گری آپکست
- استخراج روابط عددی برای پیش بینی پارامترهای هیسترزیس در جداسازهای الاستومری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.