مدلسازی علی و حلقوی پویایی های سیستم جهت افزایش سهم اتوبوسرانی در حمل ونقل عمومی از سفرهای شهری در کلان شهر مشهد

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دومین کنفرانس تفکر سیستمی در عمل
  • کد COI اختصاصی: STINP02_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 745
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ندا ابریشمی

کارشناسی ارشد،گروه مدیریت، دانشکده علوم اداری و اقتصادی، دانشگاه فردوسی، مشهد، ایران

علیرضا پویا

استاد، گروه مدیریت، دانشکده علوم اداری و اقتصاد، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

مصطفی کاظمی

استاد، گروه مدیریت، دانشکده علوم اداری و اقتصاد، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

سمیه فدائی

دانشجوی دکتری،گروه مدیریت، دانشکده علوم اداری و اقتصاد، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

چکیده

هدف پژوهش حاضر افزایش سهم سیستم اتوبوسرانی در حمل و نقل عمومی شهر مشهد است، لذا بهترین طرح پیشنهادی شناسایی و به مدیران ارائه گردیده است تا استفاده از سیستم اتوبوسرانی به صورت مطلوب و موثر افزایش یابد. در این راستا، شناسایی عوامل موثر بر استفاده عموم مردم از اتوبوس حائز اهمیت است سپس بایستی چگونگی تاثیرگذاری هریک از این عوامل بر استفاده از اتوبوس بررسی و تعیین گردد. در این پژوهش برای اولین بار شبکه اتوبوسرانی شهر مشهد با نگاه سیستمی مورد بررسی قرار گرفته است. از آنجاییکه سیستم حمل و نقل اتوبوسرانی سیستمی پویا با ابعاد گوناگون و عوامل متعددی است که این عوامل در طول زمان متغیر هستند، بنابراین جهت شناسایی عوامل موثر بر استفاده از حمل و نقل اتوبوسرانی از روش پویایی شناسی سیستم ها استفاده شده است. همچنین از مطالعات پیشین داخلی و خارجی و خبرگان دانشگاهی و کارشناسان سازمان اتوبوسرانی شهر مشهد برای شناسایی و تایید عوامل موثر بر استفاده از اتوبوس و همچنین نمودار علی- معلولی بهره گرفته شده است و در نهایت طبق بررسی مدل و نظرات خبرگان، پیشنهاداتی برای تخصیص بهتر بودجه حمل و نقل اتوبوسرانی در جهت افزایش جذابیت سیستم اتوبوسرانی و افزایش سهم حمل و نقل اتوبوسرانی، ارائه شد.

کلیدواژه ها

پویایی شناسی سیستم، حمل ونقل عمومی، تقاضای سفر با اتوبوس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.