نکته های ویرایشی متن اوستا با تکیه بر یشتها

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نخستین همایش هم سنجی ادبی (ادبیات تطبیقی) پارسی، عربی و انگلیسی
  • کد COI اختصاصی: COLITCONF01_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 179
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سالومه رستم پور

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلام شهر

چکیده

متن نتیجه روابط نظام مندی است که موجب تولید مفاهیم معنادار در ذهن مخاطب می شود. چینش گروه های واژگانی در جمله با توجه به اصول ساختاری هرزبان صورت می گیرد. چگونگی چینش کلمه ها در جمله موجب انتقال پیام گوینده به مخاطب است.هم آهنگی میان جمله های متن موجب درست فهمی آنمی شود.مخاطبان متن هم آهنگ و یک دست را بهتر درک می کنند.برای آنکه متنی یکدست باشد؛ باید کسی به غیر از نویسنده پیش از خواننده متن را بخواندو با مهارت آن را مرتب وخطاهایش را تصحیح کند و به آن نظم دهد. "ویراستار" با تسلط بر اصول دستور زبان و شیوه های مختلف نگارش می تواند نوشتهرا پیش از انتشار میان مخاطبان مرتب وخطاهایش را تصحیح کند و به آن نظم دهد. گاهی گروهی از افراد مسئولیت نگارش متن را برعهده می گیرند؛ به دلیلآن که شیوه های نگارش میان نویسندگان متفاوت است؛بنابراین باید کسی آنها را هدایت کند تا متن یکدست شود.این فرد"سرویراستار" نامیده می شود.این مقاله سعی دارد؛ با استناد به روش "تحلیل محتوا"نکته های ویرایشی در متن اوستا با تکیه بر متن "یشتها"بررسی کند. نگارنده کوشیده است، پس ازیادداشت برداری از منابع مرتبط به تحلیل آنها بپردازد؛ تا ثابت شود، نویسندگان متن اوستا می کوشیدند بخش های مختلف اوستا، خصوصا در یشتها، با یکدیگر یک سان و هماهنگ باشد؛ پس با به کار بردن شگردهای زیرکانه می کوشیدند متنی یکدست و هماهنگ به وجود آورند.

کلیدواژه ها

ویرایش، ویراستار، سرویراستار، اوستا، یشتها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.