زیست‎چینه‎نگاری نهشتههای الیگوسن و میوسن زیرین در امتداد یک برش ناحیه‎ای از چاه A در خلیج فارس تا برش سمیرم در زاگرس مرتفع

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه علوم زمین، دوره: 24، شماره: 96
  • کد COI اختصاصی: JR_GSJ-24-96_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 275
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد جودکی

دکترا، گروه زمین‎شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران؛ کارشناس سازمان زمین‎شناسی جنوب باختری، اهواز، ایران

داریوش باغبانی

استاد، گروه زمین‎شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند، دماوند، ایران

سید علی آقانباتی

دانشیار، گروه زمین‎شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران

بهمن سلیمانی

استاد، دانشکده زمین‎شناسی، دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران

حسین اصیلیان مهابادی

دکترا، اداره زمین شناسی، بخش زمین شناسی سطحی، مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت، تهران، ایران

بهروز آریافر

کارشناسی ارشد، اداره زمین شناسی، بخش زمین شناسی سطحی، مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت، تهران، ایران

چکیده

برای مطالعه زیست‎چینه‎نگاری و تعیین روابط میان زیست‎زون‎های تفکیک شده نهشته‎های الیگوسن ومیوسن زیرین در حوضه‎های پیش‎بوم و کمربند چین خورده و راندگی زاگرس ، ۱۰ مقطع چینه‎شناسی (شامل ۷ مقطع زیرسطحی و ۳ مقطع سطحی) در امتداد یک برش ناحیه‎ای از چاه A در خلیج فارس تا برش سمیرم در زاگرس مرتفع مورد بررسی قرار گرفته است. مطالعه بیش از ۱۵۰۰ مقطع نازک از برش های یادشده سبب شناسایی ۳۲ جنس و ۵۴ گونه از روزن‎بران بنتونیک و  ۹ جنس و ۱۵ گونه از روزن‎بران پلانکتونیک شد که در مجموع ۶ زیست‎زون مربوط به نهشته‎های روپلین،  شاتین، آکیتانین و بوردیگالین تفکیک شد. با انجام تطابق زیست‎چینه‎نگاری، میان زیست‎زون‎ها و پیوستگی و ناپیوستگی‎های رسوبی نهشته‎های الیگوسن و میوسن زیرین در حوضه زاگرس به تصویر کشیده شده است.      برای مطالعه زیست‎چینه‎نگاری و تعیین روابط میان زیست‎زون‎های تفکیک شده نهشته‎های الیگوسن ومیوسن زیرین در حوضه‎های پیش‎بوم و کمربند چین خورده و راندگی زاگرس ، ۱۰ مقطع چینه‎شناسی (شامل ۷ مقطع زیرسطحی و ۳ مقطع سطحی) در امتداد یک برش ناحیه‎ای از چاه A در خلیج فارس تا برش سمیرم در زاگرس مرتفع مورد بررسی قرار گرفته است. مطالعه بیش از ۱۵۰۰ مقطع نازک از برش های یادشده سبب شناسایی ۳۲ جنس و ۵۴ گونه از روزن‎بران بنتونیک و  ۹ جنس و ۱۵ گونه از روزن‎بران پلانکتونیک شد که در مجموع ۶ زیست‎زون مربوط به نهشته‎های روپلین،  شاتین، آکیتانین و بوردیگالین تفکیک شد. با انجام تطابق زیست‎چینه‎نگاری، میان زیست‎زون‎ها و پیوستگی و ناپیوستگی‎های رسوبی نهشته‎های الیگوسن و میوسن زیرین در حوضه زاگرس به تصویر کشیده شده است.     

کلیدواژه ها

زیست‎چینه‎نگاری, الیگوسن, میوسن زیرین, سازند پابده, سازند آسماری, خلیج فارس, زاگرس چین خورده, زاگرس مرتفع

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.