اولویت بندی پروژه های سرمایه گذاری در شرکت فولاد مبارکه

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوماهنامه بررسی های بازرگانی، دوره: 19، شماره: 108
  • کد COI اختصاصی: JR_BARBAZ-19-108_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 341
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد ریاحی

واحد مهندسی کارخانه، شرکت فولاد مبارکه اصفهان

محمدرضا شریفی قزوینی

واحد مهندسی کارخانه، شرکت فولاد مبارکه اصفهان

مرتضی نوابی

واحد مهندسی کارخانه، شرکت فولاد مبارکه

سعیده کتابی

گروه مدیریت، دانشکده علوم اداری و اقتصاد، دانشگاه اصفهان

مهسا قندهاری

گروه مدیریت، دانشگاه اصفهان

مظاهر ضیایی

گروه مدیریت، دانشگاه اصفهان

چکیده

سازمان ها برای دستیابی به مزیت رقابتی نیاز به ایجاد زیرساخت هایی دارند که از طریق اجرای پروژه های سرمایه گذاری در سازمان محقق می شود. از طرفی محدودیت منابع مانع از اجرای تمام پروژه های بالقوه می شود و اولویت بندی و انتخاب از بین آنها ضروری خواهد بود. نکته حائز اهمیت در ارزیابی طرح های سرمایه گذاری، در نظر گرفتن معیار های متنوع در کنار شاخص های شناخته شده اقتصادی در یک مدل تصمیم گیری است که ضمن منظور نمودن ماموریت و استراتژی سازمان، در نزدیک نمودن مدل مربوطه به دنیای واقع تاثیر به سزایی داشته باشد. در بسیاری از سازمان ها، به جای وجود یک سیستم یکپارچه بنابر معیارهای مشخص و اندازه گیری شده برای تصمیم گیری، نظرات خبرگی تبیین نشده و گهگاه سلیقه های شخصی بر انتخاب پروژه ها تاثیر می گذارد. در این مقاله یک مدل اولویت بندی چندمعیاره برای ارزیابی پروژه های سرمایه گذاری در شرکت فولاد مبارکه ارائه می شود که در آن معیارهای مناسب و نحوه اندازه گیری آنها به همراه روش تعیین اولویت تشریح می شود. کاربرد مدل فوق در عمل ضمن انتخاب سیستمی پروژه ها و کاهش اعمال سلیقه های شخصی، شانس حذف پروژه بعد از تصویب را هم کاهش می دهد. کاربرد مدل فوق بر روی مجموعه پروژه های کاندید سرمایه گذاری شرکت در سال ۹۷، انطباق بیش از ۸۵ درصد اولویت بندی به دست آمده را با آنچه در عمل رخ داده، نشان می دهد

کلیدواژه ها

اولویت بندی, پروژه سرمایه گذاری, مدل های تصمیم گیری چندمعیاره

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.