استخراج فرکانس های مودی سد مسجد سلیمان توسط روش پردازش متقاطع در حوزه زمان- فرکانس

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی و سومین کنفرانس ملی سد و نیروگاههای برق آبی
  • کد COI اختصاصی: NCHP03_593
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1179
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود عامل سخی

استادیار گروه مهندسی عمران دانشگاه ارومیه، ارومیه

چکیده

علاقه بسیاری در سطح جهان به طراحی ایمن لرزهای سدهای خاکی- سنگریزهای در مناطق با لرزهخیزی بالا وجود دارد. رفتار لرزهای سدهای مذکور را میتوان توسط آزمای شهای دینامیکی برجا ( مانند پردازش شتاب نگاش تهای ثبت شده زلزله بر رویسدها) ، رو شهای تجربی (همچون استفاده از میز لرزه، آزمای شهای سانتریفیوژ) و رو شهای عددی برآورد کرد. همانطور که مشخص است رو شهای کلاسیک پردازش سیگنال مانند تبدیل فوریه سریعFFT)و تابع چگالی طیفی توان PSD) دارای محدودی تهای بسیاری در پردازش سیگنا لهای ارتعاشات تصادفی نامانا هستند. رکوردهای انفجار به عنوان یکی از ارتعاشاتتصادفی نامانا هم در فرکانس و هم در شدت شناخته میشوند. در تحقیق حاضر از رکوردهای انفجار ثبت شده بر روی بدنه سد جهت برآورد فرکان سهای مودی سد مسجد سلیمان، بزرگترین سد خاکی- سنگریزهای ایران، استفاده شده است. جهت رسیدن به این منظور از روش نوین پردازش متقاطع توزیع زمان- فرکانسCTFD) بهره گرفته شده است. نتایج ب هدس آمده از این روش با سایر نتایج حاصل از تحقیقات گذشته بر روی این سد مورد مقایسه قرار گرفته است. این مطالعه نشان میدهد روش اخیر منجر به نتایج بهتر و دقیقتر تعیین مشخصات سیستم بر اساس نگاش تهای ثبت شده بر روی سد شده است. بر ایناساس با استفاده از این روش نوین و قدرتمند، مشخصات نگاشت انفجار را میتوان به طور همزمان در دو حوزه زمان و فرکانس ب هدست آورد.

کلیدواژه ها

سد سنگریزهای، تحلیل متقاطع در حوزه زمان - فرکانس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.