بررسی رفتار دینامیکی خطوط لوله مدفون انتقال گاز در اثر تحریک لرزه ای

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی بهداشت، بحران و ایمنی
  • کد COI اختصاصی: HCSCONF03_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 263
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسام الدین رئیسی زیدآباد

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی ایمنی، بهداشت و محیط زیست( HSE)، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان، ایران

زینب پوررشیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع گرایش بهینه سازی سیستم ها، دانشگاه شهید باهنر کرمان، ایرا ن

نفیسه نیکپور

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع گرایش بهینه سازی سیستم ها ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان، ایرا ن

روح اله سلطانی گوهرریزی

استاد مدعو گروه مهندسی صنایع، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان، ایرا ن

چکیده

امروزه خطوط لوله های انتقال گاز، آب و ... نقش مهمی در چرخه زندگی انسان ایفا می کنند و با بزرگتر و صنعتی تر شدن هر جامعه این نقش حالت کلیدی پیدا می کند. کاربرد فراوان لوله ها در زمینه های مختلف، حکایت از اهمیت این سازه دارد. معرفی سیستم های خط لوله انتقال گاز، آب و ... به عنوان شریان های حیاتی بیانگر اهمیت عملکرد آنها در حفظ ایمنی و سلامت عموم میباشد. مهمترین پارامتر برای بررسی معیارهای خرابی و سطوح عملکرد خطوط لوله مدفون و تعیین سطح خرابی آنها، حداکثر جابه جایی و کرنش می باشد. آئین نامه های شریان های حیاتی نیز روش های طراحی لرزه ای و بهسازی خطوط لوله مدفون خود را بر مبنای حداکثر جابه جایی و کرنش قرار دادهاند. در مطالعات انجام شده اثرات زلزله بر روی خطوط لوله مدفون را به دو دسته اثر انتشار امواج (آثار دینامیکی) و اثر تغییر مکان پایدار زمین (آثار استاتیکی) دسته بندی نمودهاند. خطرات انتشار امواج بوسیله کرنش گذرای در لوله و به علت اثرات انتقال موج است. خرابی های ناشی از آن در نواحی گسترده تر رخ می دهد که موجب آسیب در شبکه خطوط لوله مدفون میگردد. روش های استاتیکی توانایی لحاظ نمودن اثرکرنش گذرا را در نتایج خود ندارد بنابراین لازم است که روش دقیق تری برای تعیین حداکثر جابه جایی و کرنش در نظر گرفت. از روش های پیشنهاد شده، برای محاسبه حداکثر جابه جایی و کرنش بوجود آمده در لوله مدفون، تحلیل دینامیکی لوله و خاک اطراف آن می باشد. در مقاله حاضر تلاش می گردد روشی برای محاسبه حداکثر جابه جایی و کرنش لوله های فولادی بر حسب پارامترهای محتوی انرژی زلزله که با استفاده از شتاب نگاشتها بدست می آید ارائه شود.

کلیدواژه ها

تحریک لرزه ای خطوط لوله مدفون - رفتار دینامیکی - شتاب نگاشت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.